Cheesecake

de adnas54 in Dulciuri, 9 Mar 2010 | 13261 vizualizari

 

Chessecake-ul, este un desert delicios si fin, fabricat pe baza de brânza ( ricotta). Este mai mult o crema, decât un tort.
Cheesecake-ul fara coacere este un desert foarte uso, in care gelatina este un ingredient obligatoriu.

 

INGREDIENTE

  • Blatul:   
  • * 250 gr. biscuiti    
  • * 125 gr. unt sau margarita topita   
  • * 1 ½ lingurita extract de vanilie   
  • * coaja de rasa de lamaie
  • Crema de branza   
  • * 300 gr. brânza moale   
  • * 1 plic puding de vanilie   
  • * 500 ml. lapte   
  • * 3 lg. zahar    
  • * 10 gr. gelatina   
  • * 250 gr. smântâna    
  • * 100 gr. migdale maruntite
  • Decor:       
  • * 1 punga de zmeura confiata   
  • * 1 cutie mica de mandarine
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake:

Biscuiti se zdrobesc si se amesteca cu untul topit. Se adauga esentele de vanilie si lamaie, iar daca va plac (eu pun de migdale).
Acest amestec se preseaza pe fundul unei forme cu bordul detasabil si se pune la frigider.

Gelatina se inmoaie in 3-4 linguri de apa rece. Se face un pudding clasic de vanilie, dupa instructiunile de pe plic.

Branza se pune intr-un bol, se mixeaza, adaugand treptat pudingul, nici cald nici rece si gelatina, pe care am incalzit-o fara sa ajunga la fiebere. La urma se bate ferm si smantana de frisca. Daca folositi smantana neindulciata, dupa gust, mai adaugati 1-2 linguri de zahar. Daca aveti frisca, hulala de exemplu, nu mai este nevoie.

Crema rezultata are o consistenta moale in aceasta faza. Se toarma in forma peste biscuiti si se da la frigider pentru minim 3 ore, de preferat pana a doua zi. Cand este intarita crema, se despride bordul detasabil si se orneaza cu mure si mandarine, sau orice alte fructe va plac si le aveti in casa.
Daca nu ornati si lasati simplu, atunci cand serviti, puteti sa folositi un topping. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

ana 1

10.03.2010, 20:35

Ce bie arata ,de buna stiu ca-i foarte buna

adnas54 1

13.03.2010, 00:07

Multumesc si va sarut.

elena1988 1

22.03.2011, 09:34

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Negresa (insiropata)