Cheesecake cu căpşuni,fara coacere

de diaconta in Dulciuri, 18 Mai 2015 | 2576 vizualizari

 

Pentru că am deja două săptămâni de când sunt la dietă şi am rezistat fără „dulce”,am zis că merit un desert mai puţin caloric(cu foarte puţin zahăr),ca să prind curaj să merg mai departe.
Oricum,eu nu sunt adepta dietelor drastice, mai degrabă adaptez alimentaţia la ceea ce ştiu că dă rezultate pentru mine.
Dar mai bine vă spun cum am făcut cheesecake-ul,nu cred că vă interesează dieta mea.
A meritat să gust o felie,chiar dacă am să suport „nota de plată” : )))))
Pentru crema de brânză am folosit urdă amestecată cu mascarpone şi smântână în loc de frişcă,astfel a fost suficient doar o lingură de zahăr.

 

INGREDIENTE

Ingrediente blat biscuiti:
  • 260 g biscuiti cu ovaz
  • 150 g unt topit
Ingrediente crema de brânza:
  • 250 g mascarpone
  • 300 g urdă
  • 300 g smântâna 20% grasime
  • 1 lingura zahar
  • Vanilie
  • Coaja de lamâie
  • 3 foi de gelatina = 5g
  • Capşuni
Ingrediente jeleu de căpşuni:
  • 400 g capşuni
  • 2 linguri zahar
  • 10 g gelatina
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu căpşuni,fara coacere:

Pentru asamblare am folosit o forma de tort ,cu inel detasabil de 20cm.

In interiorul inelului am pus hârtie de copt pentru ca,crema sa nu se lipeasca de el.

Am pregatit mai întâi blatul de biscuiti.

Am maruntit fin biscuitii cu ajutorul robotului.

Am pus peste ei untul topit si am amestecat.

Am pus biscuitii în forma pregatita,presând usor pentru a obtine o masa compacta.

Am pus forma la frigider cât am preparat crema.

Foile de gelatina le-am hidratat 5 minute în apa rece.

Am mixat urda cu mascarponele ,zaharul,vanilia si coaja de lamâie.

Separat am mixat smântâna.

Am stors foile de gelatina de apa,apoi le-am încalzit câteva secunde la microunde.

Mare ATENTIE sa nu fiarba pentru ca îşi va pierde proprietatile.

Am amestecat gelatina cu smântâna,apoi am încorporat în crema de brânza.

Am taiat câtiva capşuni bucati si i-am pus în crema.

Am scos tava de la frigider ,am pus crema de brânza si am pus iar la frigider.

Am pregatit si jeleul de capşuni.

Am hidratat gelatina cu putina apa rece.

Capsunii i-am amestecat cu zaharul,iar dupa ce au lasat sirop,i-am pasat cu mixerul vertical.

Am încalzit amestecul si am pus gelatina taiata bucati.

Am amestecat pâna când s-a topit gelatina.

Am mai lasat sa se racoreasca si apoi am pus jeleul peste crema de brânza.

Se lasa la frigider câteva ore,apoi se scoate inelul formei.

O reteta foarte simpla dar deosebit de gustoasa.

 

S-aveţi poftă !!!

 

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Cheesecake cu căpşuni,fara coacere 381677
retete culinare - Cheesecake cu căpşuni,fara coacere 381678
retete culinare - Cheesecake cu căpşuni,fara coacere 381679
retete culinare - Cheesecake cu căpşuni,fara coacere 381680
retete culinare - Cheesecake cu căpşuni,fara coacere 381681
retete culinare - Cheesecake cu căpşuni,fara coacere 381682
retete culinare - Cheesecake cu căpşuni,fara coacere 381683
retete culinare - Cheesecake cu căpşuni,fara coacere 381684
retete culinare - Cheesecake cu căpşuni,fara coacere 381685
retete culinare - Cheesecake cu căpşuni,fara coacere 381686
retete culinare - Cheesecake cu căpşuni,fara coacere 381687
retete culinare - Cheesecake cu căpşuni,fara coacere 381688

COMENTARII (23)

diaconta 1

19.05.2015, 19:12

Va multumesc tuturor pentru aprecieri

Rocsi 1

19.05.2015, 21:08

Parfumat si aromat!

geoline 1

19.05.2015, 22:19

arata superrrr

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S