Tort cu biscuiti

de NaomiR in Dulciuri, 24 Ian 2016 | 1975 vizualizari

 

Un tort usor nemaipomenit, pe care il poate face oricine! Este delicios!

 

INGREDIENTE

  • 800 g biscuiti digestivi
  • 100 g nuca taiata in bucati mici
  • 200 g zahar
  • 60 g cacao
  • 240 ml apa
  • 150 gr unt
  • zahar vanilat

Pentru crema:

120 g crema pentru frisca,1

20 g ciocolata (eu am folosit shoggeten)

Optional, pentru decorarea tortului:

deasupra presaram nuca taiata in bucati si capsuni sau ce mai doriti dumneavoastra sa puneti.

Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu biscuiti:

Intr-un bol sfaramam biscuitii in bucati (nu foarte mici, ca sa aiba un aspect frumos, sa se poata observa).

Nuca sfaramata si ea in bucati o punem in tigaie la foc mic pentru 5 minute pana isi va schimba culoarea spre maro inchis.

Nucile le transferam in bol peste biscuiti.In alt bol, amestecam zaharul, cu cacao, apa, punem untul si ca se topeasca punem oala putin pe foc, 7-8 minute pana ce untul s-a topit. Lasam sa se raceasca, adaugam extractul de vanilie, apoi turnam compozitia peste bolul cu biscuiti si amestecam usor (arata ca reteta salamului de biscuiti).

Dupa ce am amestecat foarte bine compozitia, o transferam intr-o tava pentru tort, nivelam cu o spatula si o punem la frigider pentru aproximativ o ora.

Intre timp ne ocupam de crema tortului.

Intr-un bol adaugam crema pentru frisca,o punem putin pe foc doar pentru a se incalzi (fara sa clocoteasca sau sa se infierbante prea tare), apoi turnam in bol ciocolata, amestecam si punem crema peste blatul de tort. Dupa aceasta faza o vom pune din nou la frigider pentru aproximativ 5-6 ore sau pana cand tortul va fi bine intarit. Dupa ce il scoatem din frigider, decoram tortul cu nuca si capsuni.

 

RETETA IN IMAGINI

Tort cu biscuiti-0
Tort cu biscuiti-1
Tort cu biscuiti-2

COMENTARII (5)

Ina 1

25.01.2016, 20:06

delicios!

Alexandra Burz 1

25.01.2016, 20:24

Tare bun

Rocsi 1

25.01.2016, 20:25

Ce imi place!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20