Cheesecake cu ciocolata

de Irina in Prajituri, 1 Feb 2013 | 12226 vizualizari

 

O reteta de cheesecake cu ciocolata pentru Ioana, care imi spune mereu sa nu mai fac si cand se termina zice ca mai vrea... :))

 

INGREDIENTE

  • Pt blat:
  • 100 g biscuiti
  • 45 g unt
  • Pt crema de branza:
  • 250 g ricotta sau mascarpone
  • 90 g miere de albine
  • 2 oua
  • 100 ml smantana
  • zahar vanilat
  • Pt crema de ciocolata:
  • 100 g ciocolata
  • 100 ml frisca
  • esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu ciocolata:

Se maruntesc biscuitii la robot, se amesteca cu 45 g unt si se omogenizeaza. Se pune amestecul intr-o forma de tort cu fund detasabil ( eu am folosit una cu diametru de 18 cm), se preseaza bine si se lasa in frigider 10 minute. Se preincalzeste cuptorul la 180 grade.

Branza se mixeaza cu mierea, se adauga pe rand ouale, zaharul vanilat si la final smantana. Se toarna peste biscuiti si se da la cuptor 45 minute.

Intre timp se toarna smantana intr-un vas pe aragaz, se pun bucati de ciocolata inauntru, esenta de rom si se amesteca pana se topeste ciocolata si se omogenizeaza crema. Se opreste focul. 

Crema de ciocolata se toarna in forma peste crema de branza si se mai lasa 10 minute la cuptor.

Se lasa la racit, se asaza pe un platou si se desface forma cu grija. Se decoreaza cu putina ciocolata alba rasa.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Cheesecake cu ciocolata 201454
retete culinare - Cheesecake cu ciocolata 201455
retete culinare - Cheesecake cu ciocolata 201456
retete culinare - Cheesecake cu ciocolata 201457
retete culinare - Cheesecake cu ciocolata 201458
retete culinare - Cheesecake cu ciocolata 201459
retete culinare - Cheesecake cu ciocolata 201460
retete culinare - Cheesecake cu ciocolata 201461
retete culinare - Cheesecake cu ciocolata 201466

COMENTARII (24)

talida23 1

07.02.2013, 16:11

La crema de ciocolata, banuiesc ca ai vrut sa spui "se toarna frisca intr-un vas pe aragaz", in loc de "smantana", nu ? Sunt chiar la crema de ciocolata si sunt putin confuza

Irina 1

07.02.2013, 20:06

da, talida, se toarna frisca sau smantana intr-un vas pe aragaz...
eu pun de multe ori smantana direct, fara sa mai prepar frisca, de aici incurcatura...

Zamfira 1

21.02.2013, 19:43

ador combinatia asta!!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S