Cheesecake cu ciocolata

de laura_n in Torturi, 23 Mar 2013 | 6178 vizualizari

 

Nu aduce nimic nou aceasta reteta, este un desert obisnuit, nu am intentionat sa postez aceasta tarta cu branza, nici macar sa o fotografiez, dar m-am gandit ca poate unora le place ciocolata...:P:))))
A fost un cadou dulce pt cumnatul meu innebunit dupa cheesecake.

 

INGREDIENTE

  • 300 gr biscuiti cu cacao
  • 200 gr unt
  • o mana fructe goji (dau un gust tare bun)
  • 3 lg. zahar brut
  • 400 gr crema branza grasa
  • 100 gr mascarpone
  • 2 oua
  • 5 lg. zahar brut
  • 3-4 linguri lapte condensat
  • fulgi cioco
  • praline
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu ciocolata:

In vasul de la robotelul de tocat, am pus biscuitii, zaharul si fructele de goji si le-am maruntit. Untul topit l-am turnat peste biscuiti si am amestecat cat sa iasa ca o pasta mai farimicioasa. 

Intr-o forma de copt, am presat compozitia de biscuiti, avand grija sa formez si o margine inalta. Am dat la cuptor cam 7 -10 min, timp in care am pregatit compozitia de branza.

Crema de branza cu mascarpone, zaharul si ouale le-am mixat bine, bine, am adaugat si cateva linguri de lapte condensat.

Am scos blatul de biscuiti din cuptor, am pus cateva praline si apoi am turnat compozitia peste blat si am dat din nou la cuptor pentru vreo 40 minute.

Dupa ce s-a copt tarta, am scos-o din cuptor si am lasat-o la racit. Dupa ce s-a racit de tot, am ras ciocolata pe toata suprafata si am mai asezat cateva praline.

Cred ca a iesit buna! Pralinele din interior s-au topit usor.

 

TIPS-URI

1

ingredientele au costat aproximativ 50 lei.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Cheesecake cu ciocolata 213370
retete culinare - Cheesecake cu ciocolata 213371
retete culinare - Cheesecake cu ciocolata 213372
retete culinare - Cheesecake cu ciocolata 213373
retete culinare - Cheesecake cu ciocolata 213374
retete culinare - Cheesecake cu ciocolata 213375

COMENTARII (45)

Micutza Luana 1

24.03.2013, 16:00

alba_zori 1

25.03.2013, 12:11

Super super super de tot!

diana_k 1

26.03.2013, 09:35

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18