Cheesecake cu oreo si mure

de Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii in Torturi, 4 Feb 2013 | 1834 vizualizari

 

Saptamana trecuta am avut doi sarbatoriti in familie: sotul meu si surioara mea draga si-au sarbatorit zilele de nastere la diferenta de doua zile, iar anul acesta m-am gandit sa le pregatesc un tortulet comun, nu foarte simandicos, nu pompos, ci usor, cu fructe, fara faina si la asa ceva doar cheesecake-ul se preteaza, clar! Am doar o singura fixatie cu cheesecake-ul: fara gelatina! Nu-mi place sa-l folosesc in prajituri, frisca, cheesecake, ce-o fi, nimic! Nu sunt de acord cu ea, cu ingredientele din care este produsa si mai ales, vreau sa cred ca se poate obtine un cheesecake foarte bun si fara gelatina. Ei bine, am reusit, atata doar ca a trebuit sa-l dam gata rapid, ca nu avea o tinuta foarte trainica, insa la gust, ireprosabil!

 

INGREDIENTE

  • Pentru crusta de biscuiti: - Pentru o tava detasabila de 26 cms
  • - 170 grame biscuiti din fulgi de ovaz;
  • - 15 grame fulgi de cocos maruntit;
  • - 35 grame fulgi de migdale maruntite;
  • - 25-30 grame miere;
  • - 60 grame unt topit (grasime 82%).
  • Pentru crema de branza:
  • - 300 grame crema de branza Esquisa;
  • - 100 grame crema de branza Philadelphia;
  • - 230 ml frisca lichida;
  • - 1 lingurita zahar vanilat;
  • - 3 pachete biscuiti Oreo;
  • - 100 grame mure congelate.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu oreo si mure:

Pregatire crusta de biscuiti:

Se maruntesc biscuitii intr-un blender pana se fac praf. Apoi se pun intr-un bol. Fulgii de cocos si de migdale se dau prin rasnita si apoi se amesteca cu biscuitii, cu untul topit si cu mierea. In functie de biscuiti, textura crustei poate deveni mai uscata sau mai moale. Adaugati mierea dupa cerinte, daca se obtine o textura prea uscata, adaugati mai multa miere (1-2 linguri), dar nu mai mult. In final trebuie sa obtineti o crusta usor de modelat intr-o tava. Am folosit o tava detasabila de 26 cms, daca vreti o crusta mai groasa, folositi o tava mai mica, important este sa modelati crusta doar pe fundul tavii, nu si pe marginea ei. Desi majoritatea retetelor spun ca modelarea se face cu degetele, eu am folosit o spatula mai mica din silicon, si pot sa pun ca si-a facut treaba uimitor de bine si de repede.  Pastrati crusta la frigider pentru 3 ore. Pregatiti intre timp crema de branza.  

Pentru crema de branza: se bate frisca cu mixerul la viteza maxima pana devine voluminoasa. Se amesteca incet cu crema de branza si zaharul vanilat. Biscuitii Oreo se maruntesc cu un cutit si se adauga in crema. Pastrati cativa biscuiti si pentru decor. Se adauga si murele si se mai bat toate cu mixerul pentru inca 2 minute. Crema se toarna peste blatul de biscuiti si se pastreaza la frigider pentru 4-5 ore. Dupa ce v-ati pierdut rabdarea asteptand sa se intareasca crema de branza, scoateti cheesecake-ul din tava si il asezati pe un platou.

Decorati cu biscuiti Oreo si taiati usor, cu bagare de seama. N-o sa va opriti la prima felie, that's a promise!

 

RETETA IN IMAGINI

Cheesecake cu oreo si mure-0
Cheesecake cu oreo si mure-1
Cheesecake cu oreo si mure-2

COMENTARII (28)

Lau 1

05.02.2013, 08:20

delicioasa

Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii 1

05.02.2013, 11:47

Laurenta

Laly 1

05.02.2013, 12:42

Ce buna trebuie sa fi fost

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04