Cheesecake Sah- Mat

de amalia01 in Torturi, 7 Ian 2017 | 4233 vizualizari

 

Sambata, 7 ianuarie 2017. Zi de mare sarbatoare relgioasa care nu avea cum sa treaca neobservata in familia noastra. Doar mezina este o mica Ioana. 
 
 Motiv pentru care mami a pregatit prajitura ei preferata, chessecake. Dar nu orice fel de cheesecake, ci...

 

INGREDIENTE

  • pentru o tava cu diametrul de 24 cm:
  • Blat:
  • 2 pachete mari de biscuiti Oreo
  • 1 pachet mic de biscuiti digestivi
  • 150 g margarina Rama Maestro

Crema 1:

  • 250 g crema Mascarpone Delaco
  • 250 ml frisca lichida Megle
  • 250 g crema de ciocolata
  • 2 lg cacao instant

Crema 2:

  • 250 g crema Mascarpone Delaco
  • 250 ml frisca lichida Megle
  • 200 g ciocolata alba

Decor:

  • fulgi de zahar
  • ciocolata Milka cu Oreo
  • sos de ciocolata
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake Sah- Mat:

Blat:

Biscuitii Oreo ii cureti de crema si ii zdrobesti bine, impreuna cu biscuitii digestivi. Margarina o pui la topit si apoi o torni peste biscuiti si omogenizezi bine.

In forma de tort cu pereti detasabili, asezi hartie pentru tort si asezi blatul de biscuiti, apasand bine cu o lingura si uniformizezi, apoi dai la frigider.

Crema 1:

Bati frisca.

Amesteci crema mascarpone cu crema de ciocolata si apoi cu frisca, cu ajutorul mixerului , adaugand si cacaua instant.

 

Crema 2:

Bati frisca.

Pui ciocolata la topit, pe baie de aburi.

Amesteci frisca batuta cu crema mascarpone si apoi adaugi ciocolata topita in fir, batand continuu cu mixerul.

Scoti tava de la frigider si asezi cremele alternativ, pe 2 niveluri, astfel incat sa realizezi o "tabla de sah" si uniformizezi bine suprafata.

Dai la frigider pentru 3 ore.

Indepartezi inelul si decorezi dupa inspiratie, pastrand tortul la frigider.

Servesti cu multa dragoste alaturi de cei dragi.

Tips&Tricks: Cheesecake-ul "sah" ii va lasa "mat" pe toti!

TIPS-URI

1

cheesecake

2

ciocolata

3

desert

4

tort

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake Sah- Mat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert cheesecake cu oreo