Chifle cu fasole batuta, cabanosi si muraturi

de Ancutsa in Porc, 29 Noi 2018 | 2237 vizualizari

 

Îmi place mult fasolea bătută alături de murături şi, de obicei, pregătesc fasolea bătută cu ceapă călită şi bulion, dar acum am vrut ceva simplu, aşa că am umplut câteva chifle cu susan cu fasole bătută, lăsată simplă, fără stratul de ceapă, aşa că am adăugat cârnaţi prăjiţi (cabanoşii sunt preferaţii mei) şi trandafiraşi făcuţi din castraveţi muraţi. Este o reţetă făcută acum mai mult timp, dar m-am gândit că ar fi potrivit s-o postez acum pentru 1 Decembrie.
Reteta romaneasca

 

INGREDIENTE

  • 8 chifle kaizer cu susan,
  • 300 g fasole boabe,
  • 4 cârnaţi cabanos,
  • 3 castraveţi muraţi,
  • 1 ceapă,
  • 1 morcov,
  • 3 căţei de usturoi,
  • Sare, după gust,
  • 1 lingură ulei
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle cu fasole batuta, cabanosi si muraturi:

 

Se lasă fasolea la înmuiat câteva ore, să se hidrateze bine. Se pune fasolea la fiert cu apă şi puţină sare, se ia spuma, apoi se schimbă apa. Când începe să clocotească din nou, se mai poate adăuga sare, dacă e nevoie, apoi şi ceapa tăiată în patru şi morcovul tăiat rondele.

După ce s-a fiert fasolea, se dă de pe foc, se lasă un pic la răcit, se scurge de apă, păstrând un pic într-un castron, dacă e nevoie pentru a o subţia. Se dă la blender cu tot cu legume, cu atenţie pentru că e caldă încă. Acum se adaugă usturoiul zdrobit şi o lingură cu ulei.

Se aşază fasolea frumos în chiflele tăiate în jumătăţi, se decorează cu cârnaţii prăjiţi şi tăiaţi rondele şi cu trandafiraşi făcuţi din castraveţi muraţi tăiaţi fâşii lungi. Fasolea rămasă se poate servi şi numai cu murături.

 

 

Timp de pregătire: 20 min,

Timp de gătire: 1h 30min

Porţii: 8

Poftă Bună!

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/10/chifle-cu-fasole-batuta-cabanosi-si.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle cu fasole batuta, cabanosi si muraturi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Ancutsa 1

03.12.2018, 15:23

Multumesc frumos, domnule Dante!

Rahela Velicu 1

10.12.2018, 13:02

Traditionala!

Ancutsa 1

10.12.2018, 13:38

Multumesc frumos, Rahela!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Mancare de varza murata cu carne afumata si carnati