Chifle umplute

de cristinutanicolita in Piine, 19 Ian 2016 | 561 vizualizari

 

Merg de minune dimineata la cafea sau pachetel la scoala, servciu.


Am ales sa le fac cu produse din gospodaria proprie, fara E-uri! :)

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 lgt sare
  • 250 ml apa
  • 300 g carnat de casa
  • 200 g telemea de vaca
  • 2 galbenusuri + 2 lg iaurt
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle umplute:

Faina se cerne si se amesteca cu sarea si drojdia. Se adauga apa calduta treptat si se framanta pana se obtine un aluat nelipicios. Se acopera cu un prosop si se lasa la loc caldut pana isi dubleaza volumul.

Carnatul se taie si se prajeste.

Dupa ce aluatul a crescut, se pune pe masa infainata si se imparte in 8 bile.

Se ia o bila se intinde in forma de cerc, se bune brana si carnati. Se pliaza si se formeaza chifla.

Se procedeaza la fel cu toate bilele de aluat.

Se pun in tava tapetata cu hartie de copt si se mai lasa 15 min la crescut in loc caldut.

Galbenusurile se bat cu iaurtul

Dupa cele 15 min se ung chiflele cu galbenus si se coc la foc mediu, in cuptorul preincalzit pana devin rumene si frumoase!

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Chifle umplute-0
Chifle umplute-1
Chifle umplute-2
Chifle umplute-3
Chifle umplute-4
Chifle umplute-5
Chifle umplute-6
Chifle umplute-7

COMENTARII (20)

reisnaor_2006

reisnaor_2006 1

19.01.2016, 20:55

buneeeeeeeeeeeee

diaconta

diaconta 1

19.01.2016, 21:23

ce bune ar fi acum

alilianaa

alilianaa 1

19.01.2016, 21:45

tare bune!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!