Irish soda bread

de madi_marin in Piine, 15 Oct 2011 | 1983 vizualizari

 

Am găsit reţeta pe blogul Laurei Adamache şi mi-a placut la nebunie. Astă seară am făcut această minunată pâinică. Am scos-o din cuptor şi am tăiat coltucul pe care am întins unt.....Delicios....

 

INGREDIENTE

  • 450 g făină
  • 200 g iaurt
  • 170 ml lapte
  • 1 linguriţă cu sare
  • 1 linguriţă rasă cu bicarbonat de sodiu
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Irish soda bread:

O craticioară înaltă cu capac se pune în cuptorul încălzit şi se ţine acolo până e gata aluatul de pâine.

Într-un castron mare se cerne făina împreună cu bicarbonatul. Se presară sare şi se adaugă laptele amestecat cu iaurtul. Se frământă un aluat nelipicios caruia i se dă o formă rotundă. Se crestează cu un cuţit ascuţit .

Se scoate vasul cu grijă din cuptor, se pune înăuntru aluatul, se pune capacul şi se introduce la cuptor pentru 45 de minute, după care se dă la o parte capacul şi se mai lasă 10-15 minute ca să se rumenească frumos.

Se scoate din vas şi se lasă puţin la răcit, după care se poate servi.

Poftă bună!

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Irish soda bread 129306
retete culinare - Irish soda bread 129307
retete culinare - Irish soda bread 129308
retete culinare - Irish soda bread 129309

COMENTARII (45)

madi_marin 1

18.10.2011, 18:59

Criss....multumesc..... aluatul nu trebuie lasat la crescut, il pui imediat ce l-ai pregatit si nici craticioara nu se unge si nici hartie de copt nu necesita..... o sa fii uimita.....dar nu se lipeste absolut deloc de craticioara..... atentie la cantitatea de bicarbonat de sodiu.....lingurita sa fie rasa rasa....ca altfel va avea un gust puternic si neplacut..... succes.....

SENO 1

06.11.2011, 23:41

vaziu painea asta cu soda si ce mi-am zis,ia sa vad si eu cum o fi,poate fac

Dana_Retetegg 1

24.11.2011, 22:38

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S