Focaccia de masline si rosii cu aroma de rozmarin

de xana in Piine, 11 Oct 2017 | 4978 vizualizari

 

Ingredient secret: masline. Nu puteam nimeri mai bine, maslinele nu lipsesc niciodata din frigider.

 

INGREDIENTE

  • 300 gr faina de grau
  • 20 gr drojdie proaspata
  • 185 ml apa
  • 60 ml ulei de masline
  • 5 catei de usturoi
  • un praf de zahar
  • 1 lingurita sare fina
  • 60 gr de masline negre fara samburi+ cateva pentru decor
  • rosii cherry
  • 1 ramurica de rozmarin
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Focaccia de masline si rosii cu aroma de rozmarin:

Taiem usturoiul in felii si il incalzim la foc mic impreuna cu uleiul de masline, dar fara a-l praji. Luam de pe foc si il lasam deoparte pana se raceste complet. Ne trebuie ca usturoiul doar sa dea gust uleiului de masline. Il vom folosi pe tot parcursul retetei, atat la aluat, cat si la uns tava si suprafata aluatului inainte de coacere.

Dizolvam drojdia in doua linguri de apa si praful de zahar. Adaugam restul de apa si 200 gr din cantitatea de faina in bolul robotului/mixerului si cu telul atasat incepem sa amestecam la viteza mica timp de 2-3 minute pana obtinem o compozitie omogena. Acoperim si lasam sa se odihneasca timp de 30 de minute, la loc ferit de curenti.

Intre timp, tocam cu un cutit maslinele cat se poate de marunt si strecuram uleiul de masline (aruncam feliile de usturoi).

Dupa cele 30 de minute, maiaua trebuie sa isi dubleze volumul si sa fie foarte pufoasa. Adaugam restul de faina, sarea, 3 linguri din uleiul de masline si maslinele tocate si cu spirala atasata robotului incepem sa framantam timp de 4-5 minute la viteza mica. Aluatul trebuie sa fie lucios si destul de lipicios, se mai adauga putina faina doar daca este foarte lipicios si nu se `agață` de spirala robotului.

Transferam aluatul pe suprafata de lucru unde am presarat putina faina si cu mainile ii dam o forma rotunda. Ungem tava cu 2 linguri din uleiul de masline si punem aluatul in aceasta. Apasam usor aluatul pana acoperim bine fundul tavii. Em am ales una cu 25 cm diametru si 4 cm inaltime. Se lasa la crescut pentru inca 30 de minute.

Intr-un bol, punem maslinele intregi si fara samburi pe care le-am pastrat pentru decor, rosiile cherry si frunzulite de rozmarin si le acoperim bine cu o lingura din cantitatea de ulei de masline.

Cand aluatul a crescut, facem gauri pe suprafata acestuia si turnam restul de ulei de masline, iar cu ajutorul unei pensule ungem bine toata suprafata. In gaurile facute introducem maslinele, rosiile si frunzulite de rozmarin in cantitatea si forma dorita.

 

Dam la cuptorul pre-incalzit la 250ºC, pentru 20 de minute sau pana se rumeneste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Focaccia de masline si rosii cu aroma de rozmarin" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

ieri la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

ieri la 11:25

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Colac impletit in 6