Chiftele cu dovlecel la cuptor

de Caty in Mancaruri de legume, 20 Iul 2022 | 5103 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400g dovlecel
  • 100g morcov
  • 100g cartof
  • 2 oua
  • 2 căței de usturoi
  • 100g telemea
  • 1/2 linguriță boia de ardei dulce
  • 2 linguri gris
  • Câteva fire de pătrunjel și mărar verde
  • Sare după gust
  • Piper negru macinat
  • Faina și pesmet pentru tapetare
Portii: 11
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele cu dovlecel la cuptor:

Radem dovlecelul pe răzătoarea mare, îl sărăm și îl lăsăm 10 minute
Radem morcovul și cartoful pe răzătoarea mică.
Radem și telemeaua.
Zdrobim usturoiul.
Tăiem verdeața marunt.
Au trecut cele 10 minute și stoarcem dovlecelul, cartoful, apoi amestecam cu restul ingredientelor.
Eu nu am mai adăugat sare. Nu a fost necesar.
Luam cu lingura din compoziție și formam chiftele mai mărișoare.
Luam cate una și o trecem prin faina apoi prin pesmet.
Înainte de a le da la cuptor, le prăjim într-o tigaie cu puțin ulei, cate 1-2 minute pe fiecare parte.
Le așezăm în tavă pe hârtie de copt și le lăsăm în cuptor 30-40 minute, la foc mic.
Eu le-am servit alaturi de un sos cu iaurt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele cu dovlecel la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Mancare de dovlecei cu rosii