Chiftele de dovlecei dulci sau sarate

de susu in Dulciuri, 25 Mar 2010 | 8719 vizualizari

 

INGREDIENTE

  •  Chiftele dulci:  
  • 2 dovlecei mari
  • Branza de vaci sau telemea de vaca nesarata
  • Zahar vanilat 1 pliculet
  • Coaja de lamaie si portocale
  • Esenta de rom
  • O priza de sare
  • Zahar dupa gust
  • 1 ou batut
  • Putina faina sa se lege            
  • Chiftele sarate:  
  • 2 dovlecei mari
  • Marar ½ -1 legatura
  • Telemea de vaca
  • Telemea de oaie
  • O priza de sare
  • 1 ou
  • Faina    
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele de dovlecei dulci sau sarate:

Chiftele dulci:



Se rade dovleceul curatat de coaja si ras prin razatoarea mare si se lasa la scurs in strecuratoare. Se stoarce putin in maini sa iasa surplusul de zeama si se amesteca apoi cu branza faramitata, oul, zaharul, coaja de portocale, esentele si faina cat sa iasa o compozitie mai groasa de prajit. Se pun in uleiul foarte bine incins si se prajesc. Se pun pe servetele sa se scurga de ulei si se pudreaza cu zahar pudra amestecat cu zahar vanilat dat prin masina de cafea. Aceste chiftele se servesc atat calde cat si reci.



Chiftele sarate:



Se faramiteaza branza de vaca si cea de oaie se da prin razatoarea cu gauri mici. Se curata dovleceii si se dau prin razatoarea mare. Se lasa la scurs in strecuratoare. Se strang in maini sa iasa zeama ramasa si se amesteca cu branza, sarea, mararul tocat marunt, oul si faina pana se formeaza o compozitie destul de groasa pentru prajit. Se prajesc in uleiul bine incins si se aseaza pe servetele sa se scurga de ulei. Aceste chiftele se servesc atat calde cat si reci.


 

COMENTARII (3)

Dana Cristea - pusikmea 1

25.03.2010, 19:47

Teo 1

25.03.2010, 22:37

bravo, Susu , fiecare sa aleaga!

nadina73 1

28.03.2010, 02:56

bravo felicitari ,bine zici teo sa-si aleaga fiecare

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cascaval de casa

de stefy_a 2

Cascaval de casa

ieri la 13:01

Parjoale de legume si branza

de Rux 9

Parjoale de...

pe 29.09 la 23:40

Cornulete a la `Adinuta San

Cornulete a la...

pe 29.09 la 18:19