Chiftele de pui la cuptor

de T I M E A in Aperitive / Garnituri, 7 Iun 2013 | 6096 vizualizari

 

O noua reteta cu carne de pui foarte gustoasa si sanatoasa. Sunt multi care zic ca chiftelele la cuptor nu sunt atat de bune ca cele prajite in ulei, insa noi le preferam pe cele la cuptor si de cand am descoperit varianta aceasta fff rar le mai fac prajite.

 

INGREDIENTE

  • 600 gr pulpe de pui dezosate
  • 1 cartof mare
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa potrivita
  • 1/2 lingurita pudra de usturoi
  • patrunjel verde
  • 1 albus de ou
  • 2 linguri pesmet
  • 1 lingurita rasa sare de mare
  • Extra: pesmet pt tavalit chiftelele (optional)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele de pui la cuptor:

Spalam bine carnea iar legumele le curatam si le spalam.

Tocam carnea impreuna cu ceapa si morcovii. Cartoful il dam pe razatoarea mica si il stoarcem de apa. Amestecam toate cele de mai sus si adaugam sarea, pudra de usturoi, albusul de ou si patrunjelul tocat marunt.

Eu cel mai bine omogenizez cu mana iar la final incorporez si pesmetul. Separat intr-un bol punem cateva linguri de pesmet.

Cu o lingurita luam din compozitie si punem in pesmet si cu mana formam chiftelele pe care le invartim prin pesmet.  

Asezam chiftelele in tava tapetata cu foaie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 50 de minute sau pana se rumenesc deasupra.

Nu trebuie sa le intoarceti de pe o parte pe alta.

Ca sa fiti siguri ca sunt facute, luati una si gustati.

Scoatem din cuptor si putem servi atat calde langa un sos aromat cu busuioc sau reci cu salate de sezon.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Puteti sa le faceti si fara a le da prin pesmet, sunt la fel de bune

RETETA IN IMAGINI

Chiftele de pui la cuptor-0
Chiftele de pui la cuptor-1
Chiftele de pui la cuptor-2
Chiftele de pui la cuptor-3
Chiftele de pui la cuptor-4
Chiftele de pui la cuptor-5
Chiftele de pui la cuptor-6
Chiftele de pui la cuptor-7
Chiftele de pui la cuptor-8
Chiftele de pui la cuptor-9

COMENTARII (34)

T I M E A 1

08.06.2013, 19:46

Mena sunt cele mai bune asa

T I M E A 1

08.06.2013, 19:46

Madi ) cu drag

babi5 1

17.06.2013, 11:52

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41