Chiftele la cuptor cu cartofi

de cristina1985 in Retete Delikat, 26 Iun 2018 | 1846 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1,8 kg cartofi
  • patrunjel
  • 8 lg ulei
  • 1-2 legaturi patrunjel
  • Pentru chiftele (35 bucati):
  • 550 g carne de porc (pulpa) tocata
  • 1 ceapa rosie
  • 175 g pesmet
  • 1 ou mare
  • patrunjel
  • sare
  • 3 catei usturoi mari
  • 2 lg-te condiment de chiftele Delikat
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele la cuptor cu cartofi:

Chiftele: Se toaca ceapa marunt, se caleste pana se inmoaie. Se amesteca carnea cu sare, piper, pesmet, ou, patrunjel tocat si ceapa calita. La sfarsit se pune si condimentul de chiftele Delikat, special conceput pentru a oferi un gust cat mai bogat. Se fac 35 chifetele cu mainile, iar la sfarsit, se ung cu ulei (amestecat cu usturoi pisat, in cazul in care nu puneti in umplutura). Usturoiul ramas se poate arunca, este doar pentru gust. Se coc in cuptorul preincalzit, timp de 1 ora (dupa 30 minute se intorc ) la foc mic. Daca le doriti mai crocante, le mai puteti lasa 10 minute, tot la foc mic.

Cartofii se curata de coaja, se taie cubulete, se fierb 1 ora, in apa cu sare. Apoi se scurg si se prajeste jumatete de cantitate in 4 lg de ulei (va recomand sa ii gatiti pentru 2 persoane si apoi repetati reteta, pentru ca se vor zdrobi), puneti sare dupa gust si ii intoarceti cu grija.

Ii lasati pana cand incep sa se lipeasca intre ei si atunci adaugati patrunjelul tocat. E vorba de 3-4 minute, pana sunt gata. 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele la cuptor cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.
 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de burta cu legume