Chiftelute de cartofi cu sos marinat

de marcela1979 in Aperitive / Garnituri, 30 Aug 2011 | 2167 vizualizari

 

ti se topesc in gura.

 

INGREDIENTE

  • pentru chiftelute:
  • 1 kg de cartofi
  • 2 oua
  • 4 catei de usturoi
  • busuioc,oregano,cimbru
  • 4 linguri de faina alba
  • ulei
  • vegeta,piper
  • pentru sos:
  • ulei
  • 2 linguri faina alba
  • bulion
  • 1 fruza de dafin
  • sare,piper
  • 1 lingura zahar
  • apa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de cartofi cu sos marinat:

Chiftelutele se fac astfel:se spala cartofii si se se pun la fiert in coaja.Cand sunt fierti se curata de coaja si se dau prin razatoarea cu ochiuri mari.Se adauga ouale,usturoiul pisat,vegeta,piper,cimbru,busuioc si oregano si faina alba cat sa rezulte un aluat grosut.Intr-o tigaie se incinge ulei,se ia cu o lingurita din compozitie si se prajesc chiftelutele in baie de ulei.Se intorc de pe o parte pe alta pana sunt frumos rumenite si se scot pe servetele absorbante ca sa se scurga surplusul de ulei.

Sosul marinat se face asa:intr-o craticioara se pune putin ulei la incins ,se adauga faina alba si se caleste un pic apoi se adauga bulionul si apa.Se lasa sa fiarba si se adauga sare si piper dupa gust si o lingura de zahar.La sfarsit se pune o foaie de dafin.

Se servesc chiftelutele alaturi de sos.

 

RETETA IN IMAGINI

Chiftelute de cartofi cu sos marinat-0
Chiftelute de cartofi cu sos marinat-1
Chiftelute de cartofi cu sos marinat-2
Chiftelute de cartofi cu sos marinat-3
Chiftelute de cartofi cu sos marinat-4

COMENTARII (9)

Bunica 1

30.08.2011, 23:12

Si pentru mine cateva

mamaieelena 1

12.09.2011, 17:11

vreau si eu

Cris2711 1

14.10.2011, 18:28

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04