Chiftelute de pui cu dovlecel si sos cu ciuperci

de Rahela Velicu in Retete Delikat, 6 Iun 2018 | 1880 vizualizari

 

O mancare foarte gustoasa, cu carne de pui de curte, dovlecel si condimente special pentru chiftele de la DELIKAT, o minunatie. 

 

INGREDIENTE

Ingrediente chiftelute:

  • 600 g piept de pui
  • 1 dovlecel mediu
  • 2 cepe
  • 3 catei de usturoi
  • 2 oua
  • 1 lingura cu varf condiment pentru chiftele de la DELIKAT
  • marar verde
  • sare
  • piper
  • 100 g faina
  • 1 lingura de pesmet

Ingrediente sos:

  • 400 g ciuperci champignon
  • 1 ceapa
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 30 ml ulei
  • marar verde
  • sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de pui cu dovlecel si sos cu ciuperci:

Mai intai fierbem pieptul de pui. Dupa ce a fiert, punem in robotul de bucatarie cele 2 cepe de carnea de pui si le tocam. Punem carnea intr-un bol, adaugam 2 oua, marar tocat marunt, usturoiul si dovlecelul dat pe razatoarea mica si apoi stors bine de zeama, condimentele pentru chiftele de la DELIKAT, piper si sare dupa gust. Omogenizam bine.

Punem intr-o farfurie faina si pesmet, amestecam, apoi dam chiftelele prin amestecul de faina si le prajim in ulei incins pe ambele parti.

Pentru sos, tocam marunt ceapa si o punem impreuna cu ciupercile la calit in 30 ml ulei. Le lasam pana cand incep sa se rumeneasca, apoi adaugam pasta de tomate si 50 ml de apa. Mai lasam 10 minute pe foc, potrivim de sare si piper si adaugam mararul tocat marunt.

Servim chiftelutele cu sos de ciuperci.

 

TIPS-URI

1

Daca va plac mai mult, chiftelutele le puteti coace si in cuptor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute de pui cu dovlecel si sos cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Chiftele de dovlecei cu telemea de oaie