Chiftelute de zucchini cu sos de mazare proaspata

de klausenburger_adica Lacrima in Mancaruri de post, 15 Iul 2009 | 8695 vizualizari

 

O minune de culoare si gust! Am incercat reteta asta din nevoia de schimbare. Eternele culori si gusturi le voiam altfel. Asa ca joaca in bucatarie a avut efectul pe care-l vedeti. Si gustul a fost pe masura. E un fel de mancare foarte lejer, gustos, aromat, inedit. Merge ca aperitiv cald, sau chiar ca o cina usoara. Vi-l recomand fie ca aveti musafiri, fie ca va veti cinsti pe voi insiva cu o asemenea sarbatoare de mancarica.

 

INGREDIENTE

        Ingrediente pentru aproximativ 32 chiftelute:
  • 4 dovlecei zucchini potrivit de mari
  • 100 gr cascaval Gouda sau parmiggiano
  • 70 gr paine inmuiata si stoarsa
  • 1 ou
  • 2 catei de usturoi
  • 4 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita de marar maruntit
  • sare
  • piper alb
  • oregano
  • rozmarin dupa gust
  • pesmet cat e necesar pentru a obtine o coca din care sa poti modela chiftelute
        Ingrediente pentru sosul de mazare:
  • 400 gr mazare verde
  • 1 ceapa
  • 4 linguri ulei de masline
  • 1 legatura patrunjel verde
  • sare
  • piper negru dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de zucchini cu sos de mazare proaspata:

1. Spalati zuchini si radeti-i pe razatoarea cu ochiuri mari, adaugati usturoiul, sarea piperul si caliti in 4 linguri de ulei de masline pentru 10 minute.
2. Lasati-i sa se raceasca si tocati-i cu un blender. Apoi adaugati toate celelalte ingrediente, inclusiv condimentele si amestecati bine. Adaugati pesmet cat e necesar pentru a obtine o compozitie din care sa puteti forma chiftelute.
3. Puneti-le pe o tava imbracata in hartie de copt si dati-le la cuptor pentru 15 minute, pana se rumenesc.
4. Caliti ceapa de la sos cu 4 linguri de ulei de masline, adaugati mazarea, un praf de sare si apa cat sa le acopere si lasati sa fiarba 15 minute la foc potrivit. Lasati la racit si cu un blender pasati si mazarea. Condimentati dupa gust si decorati cu patrunjel proaspat maruntit.

TIPS-URI

1

Pentru un aspect superb, aduceti la masa chifetele insirate pe frigarui, iar sosul fierbinte in boluri de sticla.

2

Pentru o culoare mai apetisanta, puneti in compozitia de chiftele un varf de lingurita de paprika. La copt, chiftelele primesc o nuanta rosiatica foarte frumoasa si un gust mai picant.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute de zucchini cu sos de mazare proaspata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (3)

leoflori 1

17.07.2009, 19:07

ti-au iesit excelent! am vazut reteta in "Bucat. pt. toti" si imi facea cu ochiul. acum ca am vazut si la tine, cu siguranta le voi face. bravo!!!

Oana 1

17.07.2009, 20:09

Mmm, ce bine suna!!

Rahela Velicu 1

21.06.2021, 23:48

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Papricas de cartofi cu dovlecel