Chiftelute in aluat de bere

de gaby_duceag in Vita, 2 Noi 2012 | 16960 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 400 gr faina alba
  • 2/3 pliculet drojdie uscata (sau 20 gr drojdie proaspata)
  • 50 ml ulei de masline
  • 1/2 lingurita sare (eu pun dupa gust)
  • 250 ml bere
  • Chiftele
  • 400-500 gr carne vita tocata
  • un ou
  • 2-3 felii paine inmuiata in lapte si stoarsa
  • o ceapa tocata marunt
  • o lingurita praf usturoi
  • sare
  • piper
  • 2 felii slanina afumata, tocata
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute in aluat de bere:

Pregateste chiftelutele amestecand toate ingredientele. Cu mainile umede modeleaza 18 chiftelute rotunde.

Aluat:

Amesteca faina cu drojdia.

Adauga berea, sarea si uleiul si framanta timp de 5 minute pana obtii un aluat elastic, nelipicios.

Imparte aluatul in 18 parti egale. Modeleaza bilute apoi le iei pe rand si le aplatizezi cu sucitorul.

Pui in mijlocul fiecarui cerc de aluat abtinut, cate o biluta de carne.

Strangi marginile aluatului ca o "bocelutza" :)) apoi aplatizezi usor.

Ungi un vas termorezistent cu unt.

Asezi bilutele in vas cu partea in care ai strans aluatul in jos.

Le lasi la loc cald 15-30 minute.

Preincalzesti cuptorul si coci la foc mediu pana ce bilutele de aluat se rumenesc frumos (30-40 minute).

Servesti fie cu sos de rosii, cu gogosari in sos, sau..cu ce vrei tu :)).

 Sursa

 

 

TIPS-URI

1

poti sa le umpli cu diverse umpluturi. cu chiftele de pui, porc, curcan sau...de ce nu? cu legume.

RETETA IN IMAGINI

Chiftelute in aluat de bere-0
Chiftelute in aluat de bere-1
Chiftelute in aluat de bere-2

COMENTARII (89)

Krystyan Trendy 1

20.11.2013, 19:05

grozave chiftelutele

babi5 1

22.12.2013, 18:26

Xandrinne 1

14.09.2014, 09:19

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04