Chipsuri cu sare

de andreea123 in Aperitive / Garnituri, 17 Ian 2011 | 3288 vizualizari

 

Stiu ca chipsurile se incadreaza la junk food, dar o data pe luna daca imi ofer acest viciu nu e chiar atat de grav si daca tot vorbim de chipsuri atunci va propun urmatoarea reteta.

 

INGREDIENTE

  • 6 cartofi mari
  • 3L de apa
  • 4 linguri de otet de mere sau de vin
  • 6 cuburi de gheata
  • ulei
  • sare
Portii: 50
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chipsuri cu sare:

Se curata cartofii, apoi se feliaza foarte subtire.

Apa se pune la fiert cu otetul, iar cand incepe sa fiarba se adauga cartofii feliati, apoi se tin la foc mai mic pana incep iar sa fiarba.

Se strecoara repede cartofii, apoi se pun intr-un vas plin cu apa foarte rece amestecata cu cele 6 cuburi de gheata.

Se strecoara si se pun la prajit in baie de ulei (adaugand felie cu felie).

La sfarsit se condimenteaza dupa gust cu sare, boia, praf de usturoi sau ceapa etc.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Chipsuri cu sare-0
Chipsuri cu sare-1

COMENTARII (15)

andreea123 1

18.01.2011, 00:43

Este o reteta foarte buna, din cauza otetului cartofii nu se inmoaie si raman exact ca cei din comert.

andreea123 1

18.01.2011, 00:48

mitinita, sa sti ca nu dureaza mult sa prepari reteta, trebuie doar sa ai un cutit foarte bine ascutit.

marcela1979 1

18.01.2011, 07:34

buni

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04