Chocolate Roll

de Lavinia in Dulciuri, 6 Feb 2013 | 1655 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri cacao

Crema:

  • 80 g unt
  • 2 linguri nutella(80-100 g)
  • 1 esenta de rom
  • 100 g ciocolata cu stafide si alune(sau simpla)+40 ml frisca lichida

Glazura/decor:

  • 150 g ciocolata
  • 70 ml frisca lichida
  • cateva visine din visinata/compot
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chocolate Roll:

Se separa albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat spuma cu un praf de sare ,se adauga zaharul lingura cu lingura si se mixeaza pana se topeste zaharul.

Separat galbenusurile se amesteca cu uleiul si se adauga peste albusurile spuma.

Se amesteca faina cu praful de cacao si se incorporeaza in compozitia de oua amestecand usor cu o lingura pentru a nu se lasa albusurile.

Se tapeteaza o tava (35/25 cm) cu folie si se coace blatul timp de 20 de min in cuptorul preincalzit(testul scobitorii)

Blatul fierbinte se transfera pe un prosop umed si se ruleaza strans(eu am rulat blatul chiar in folia in care l-am copt)
Se lasa la racit.

Pentru crema se mixeaza untul spuma,se adauga treptat nutella si ciocolata topita cu frisca si racita in prealabil.La final se adauga romul.

Se desface cu grija blatul ,se umple cu crema si se ruleaza la loc.

Pentru glazura se topeste ciocolata cu frisca lichida si se lasa putin sa se racoreasca.Se imbraca rulada in ciocolata si se decoreaza dupa plac.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Chocolate Roll 202522
retete culinare - Chocolate Roll 202523
retete culinare - Chocolate Roll 202524
retete culinare - Chocolate Roll 202525

COMENTARII (22)

Krystyan Trendy 1

21.11.2013, 08:21

o bunatate

Lavinia 1

21.11.2013, 09:55

multumesc

Giana 1

22.05.2014, 10:22

Vai cum arata....

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S