Ciabatta

de Miha in Piine, 19 Apr 2010 | 7663 vizualizari

 

sau "Ciabatta Brandusei"...:)

 

INGREDIENTE

  • Faza 1:
  • 250 g faina
  • 150 ml apa
  • 5 g drojdie uscata
  • Faza 2:
  • 100 g gris
  • 400 g faina
  • 300 ml apa
  • 5 g drojdie uscata
  • 1/2 lingurita zahar
  • 1 1/2 lingurita sare
  • 5 + 1 linguri ulei de masline
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciabatta:

Faza 1:

Se dizolva  drojdia in putina apa (din cei 150 ml) si lasa sa stea 5 minute. Se adauga restul pana la 150 ml de apa, faina si se amesteca cu o lingura pana ce toate se omogenizeaza. Se acopera castronul cu folie alimentara si se lasa la dospit intr-un loc caldut intre 12 si 24 de ore. La final maiaua trebuie sa fi crescut de 3 ori si sa fie plina de basicute la suprafata.

Faza 2:

Se amesteca drojdia cu putina apa calda (din cei 300 ml) si lasa sa stea 5 minute. Se adauga restul de apa, zaharul, 5 linguri de ulei, faina, grisul si compozitia de la faza 1. La sfarsit se adauga sarea si se omogenizeaza. Pentru aceasta faza am folosit masina de paine, programul de framantare+dospire. Compozitia isi va tripla volumul.

Aluatul se rastoarna pe masa infainata si cu o spatula se imparte in 2. Li se da o forma usor lunguiata, apoi tot cu ajutorul spatulei se pune aluatul in tava presarata cu faina. Se acopera din nou cu folie si se lasa la crescut cca 2 ore.

Se da la cuptor la foc mediu spre mare pentru 20-25 de minute, pana se rumeneste.

Foarte buna Ciabatta ta Brandusa. Sa ne mai faci! :))

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciabatta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

Rocsi 1

19.04.2010, 11:20

ce pufoasa

Brindusa 1

20.04.2010, 00:04

Sylvia 1

20.04.2010, 00:48

E painea mea preferata mai ales cu masline . Mai au italienii o paine excelenta, painea Toscana , cu diverse seminte aromate prin ea inclusiv seminte de pepene galbe, am mancat-o de cateva ori dar cumparata . felicitari pentru asa paine pufoasa

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Paine de casa cu ceapa