Ciocolata cu merisoare si goji

de RuxyRux in Vegan / Raw vegan, 13 Iun 2012 | 6812 vizualizari

 

O ciocolata cruda( raw), sanatoasa, cu superalimente, datatoare de energie si de placeri inocente...mmmmmm...

 

INGREDIENTE

  • 1 cana de caju ( crud)
  • 30 gr unt de cacao
  • 2 sau 3 lingurite de miere( dupa gust)
  • vanilie pudra( naturala), un varf de lingurita
  • 10 gr Goji Berry( cel mai puternic antioxidant)
  • 15 gr merisoare
  • 1 lingura cu varf de Mesquite(Pudra macinata din pastaile copacului Mesquite)
  • 2 linguri cacao raw( naturala organica)
  • Toate ingredientele se pot achizitiona usor de la Plafar sau de la magazinele BIO din oras sau de pe internet
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocolata cu merisoare si goji:

Modul de preparare este unul extrem de usor.

Se topeste untul de cacao intr-un vas pus deasupra unui alt vas cu apa fierbinte. Se asteapta sa se topeasca cateva minute amestecand din cand in cand( nu pe foc).

Se adauga restul ingredientelor pe rand, cacaoa, mesquite, goji, mierea, vanilia, apoi merisoarele si se pune cate o lingura de caju( la mine au intrat in jur de 6-7 linguri). Se amesteca cu mana si se formeaza ciocolatelele care se dau prin caju macinat.

Se mai presara putina vanilie si se dau la rece sa se intareasca. Se servesc cu placere, sunt delicios de sanatoase!

Am descoperit acest mod sanatos de a prepara dulciuri in 2009 si de atunci ma intorc neincetat la el, merita sa incercati, mai ales pentru faptul ca este cel mai prietenos cu silueta...

Mesquite este o pudra macinata din semintele (pastaie) copacului cu acelasi nume. Are un gust dulce, ca de caramel, cu o aroma precum a scortisoarei si a cuisoarelor. Este recunoscut pentru proprietatile sale de a lupta contra diabetului, fiind foarte activ cand vine vorba de balansarea si mentinerea zaharului din sange. Daca doriti un aliment natural care sa va taie pofta de mancare, ati gasit solutia. Adaugati mesquite in orice shake sau nectar de fructe si senzatia de foame va disparea. Este un superaliment bogat in fibra si proteine (17%), si include un amino-acid esential, rar intalnit in natura, precum lizina. Este o sursa de calciu si magneziu, fier, zinc si potasiu.( Ligia Pop)

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolata cu merisoare si goji" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu capsuni