Ciorba de burechite

de Toamna07 in Ciorbe, 23 Apr 2013 | 2500 vizualizari

 

Prima data am auzit de ciorba de burechite pe un post de televiziune si mi-a atras atentia diminutivul-burechita,mi s-a parut amuzant.:)
Mi-am zis ca trebuie sa scriu reteta si, neaparat, sa o si gust.
Burechita este o gramajoara de carne infofolita in foaie de taitel!:)
Este o ciorba specific zonei Ardealului si de-abia astept sa va scriu reteta exact asa cum au pregatit-o bucatarii la acea emisiune.

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne tocata porc/vita
  • 2 morcovi
  • 2 pastarnaci
  • 2 cartofi
  • o mana de fasole verde
  • 300 g rosii taiate cuburi
  • 1 ceapa mare
  • 1 litru de bors
  • patrunjel/leustean
  • 2 oua
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de burechite:

Pentru inceput:

Amestecam carnea cu o lingura de ceapa tocata fin,patrunjel si un ou.Formam perisoare mici si le lasam pe un tocator.
Din doua oua,faina si un strop de sare facem o foaie de taitei pe care o intindem cat mai subtire.O ungem cu cu ou si o taiem in patratele sau dreptunghiuri. Asezam perisoarele pe fiecare patratel si o inchidem in foaie aducand fiecare colt catre mijloc.
Le lasam in asteptare.

Apoi:

Curatam,spalam si taiem legumele in cubulete.

Punem legumele la fiert in 4 litri de apa impreuna cu rosiile si le lasam sa fiarba .
Cand sunt aproape fierte adaugam borsul,sare si piper.Dupa un clocot punem si  burechitele pe care le fierbem max.10 minute.

Servim ciorba de burechite cu verdeata tocata si smanatana(daca dorim)!:)

Pentru sotul meu a fost o surpriza gustoasa!:)

Este delicioasa !

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Ciorba de burechite 222015
retete culinare - Ciorba de burechite 222016
retete culinare - Ciorba de burechite 222017

COMENTARII (28)

Aurelia 07_07 1

19.12.2013, 00:06

Adele 1

17.06.2014, 08:30

-Licurici- 1

24.06.2015, 14:43

interesant! imi place

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D