Ciorba de burechite

de merisor in Ciorbe, 5 Oct 2014 | 8479 vizualizari

 

Am vazut aceasta reteta la Laura Laurentiu si tare m-a incantat, am zis: neaparat trebuie incercata!
Nu am respectat eu intocmai reteta ei din lipsa unor ingrediente, dar tare buna a iesit.
Burechitele sunt un fel de tortellini.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr carne toccata amestec: vita + porc
  • 3 oua
  • 120 gr faina
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • 1 telina mica + cateva Frunze
  • 1 radacina patrunjel
  • 2 rosii mari
  • 200 gr smantana
  • 2 linguri otet
  • 1 legatura patrunjel
  • 2 foi dafin
  • 1 ciupitura tarhon uscat, maruntit
  • 1 ramura cimbru uscat
  • Sare
  • Piper
  • 5 l apa
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de burechite:

Incepem cu aluatul  care trebuie sa se odihneasca 20-30 de minute.

Punem faina intr-un bol si facem o adancitura la mijloc unde vom sparge doua oua.

Adaugam putina sare si incepem sa strangem faina de pe margini peste oua, amestecandu-le si formand astfel un aluat tare.

Daca aluatul este lipicios mai adaugam putina faina.

Punem un bol de sticla peste aluat si il lasam la odihnit pana se formeaza putin condens in bol(aproximativ 20-30 de minute)

Intre timp ne ocupam de restul ingredientelor.

Maruntim carnea fin, trecand-o de 2 ori prin masina de tocat si o amestecam cu o ceapa tocata fin,  putina sare, piper macinat si cimbru.

O lasam si pe aceasta la odihnit.

Curatam legumele si le tocam cubulete, apoi le punem in apa rece cu putina sare si le fierbem pana se patrund , aproximativ 15 minute dupa care adaugam rosiile curatate si taiate cubulete, apoi tarhonul, foile de dafin si crenguta de cimbru si mai fierbem ciorba la foc mediu, 10 minute

Intre timp este odihnit si aluatul pe care il vom intinde intr-o foaie subtire, pe masa infainata.

Ne-a mai ramas un ou de la ingrediente, pe care il vom sparge si vom separa albusul de galbenus.

Batem albusul spuma si vom unge cu el aluatul intins.

Daca mai ramane putin albus, il vom amesteca in carnea toccata.

Taiem aluatul in patratele.

Formam bilute mici din carnea tocata si le asezam pe patratele.

Lipim doua colturi de aluat, ulul peste altul, iar pe celelalte doua le aducem deasupra, unindu-le si formand astfel burechita.

Scufundam burechitele in ciorba si le vom lasa sa fiarba nu mai mult de 10 minute, dupa care adaugam galbenusul de ou ramas, amestecat cu smantana si otetul si diluate cu putina zeama fierbinte.

Amestecam de cateva ori in oala sa se omogenizeze supa si stingem focul.

Inlaturam crenguta de cimbru si foile de dafin si adaugam apoi patrunjelul tocat marunt.

 Servim  fierbinte cu ardei iute si fara paine. J

Sursa mea de inspiratie:

http://www.retetecalamama.ro/retete-culinare/supe-ciorbe/ciorba-de-burechite.html

 

 

TIPS-URI

1

Daca este mai multa carne tocata decat cuprinde aluatul, formam perisoare si le scufundam in ciorba odata cu burechitele.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Ciorba de burechite 345532
retete culinare - Ciorba de burechite 345533
retete culinare - Ciorba de burechite 345534
retete culinare - Ciorba de burechite 345535
retete culinare - Ciorba de burechite 345536
retete culinare - Ciorba de burechite 345537
retete culinare - Ciorba de burechite 345538
retete culinare - Ciorba de burechite 345539
retete culinare - Ciorba de burechite 345540
retete culinare - Ciorba de burechite 345541
retete culinare - Ciorba de burechite 345542
retete culinare - Ciorba de burechite 345543
retete culinare - Ciorba de burechite 345544
retete culinare - Ciorba de burechite 345545
retete culinare - Ciorba de burechite 345546
retete culinare - Ciorba de burechite 345547

COMENTARII (47)

AlexTeacher 1

02.03.2015, 22:48

Unul din preparatele la care chiar am ravnit. Atat pofta cat si curiozitatea au mers mana in mana la aceasta reteta. Felicitari ! Sa va bucurati de cadoul dumneavoastra, si astept cat mai multe retete la oala-minune. Puteti din cand in cand sa mai trageti cate un ochi aici: http://www.crockpot-romania.ro
Felicitari inca o data si la cat mai multe retete gustoase !

merisor 1

02.03.2015, 23:28

Multumesc din inima!
Abia astept aparatul si va asigur ca il voi folosi intens.

doinatarcea 1

08.10.2015, 15:04

Cred ca e foarte buna, o sa o incerc sambata.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: