Ciorba de coaste afumate

de Constelatialeu in Ciorbe, 29 Dec 2017 | 5558 vizualizari

 

E sezonul afumaturilor, asadar si prin urmare am pus de-o ciorba cu de toate.......ca e sau nu reteta romaneasca habar nu am, dar o trec la concurs ''reteta romaneasca''.....:D

 

INGREDIENTE

  • cca 300 g coaste de porc afumate ( afumatoarea sigur e romaneasca)
  • 1 pastarnac mai maricel
  • 4 morcovi mai micuti ( au crescut pitici )
  • 3 cepe potrivite ( le-am instruit sa creasca potrivite)
  • 1/2 ardei gras rosu ( asta a crescut in supermarket)
  • 2 rosii decojite si taiate cubulete
  • 4 l apa
  • 1 ou
  • sare daca mai este nevoie
  • otet dupa gust
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de coaste afumate:

Mai intai am taiat coastele in bucatele mai mici, le-am spalat cu apa calduta si apoi le-am pus sa fiarba in 4 l de apa. Cand a inceput sa fiarba si sa formeze spuma, am indepartat-o.

Cat timp coastele erau la fiert, am curatat zarzavatul si l-am taiat, ceapa am taiat-o marunt, morcovul, pastarnacul si ardeiul le-am taiat cubulete mici. Am decojit rosiile si le-am taiat cubulete mici. Dupa ce carnea a fiert si am luat spuma, am adaugat zarzavatul, mai putin rosiile si am lasat sa mai fiarba cca. 20 min la foc domol, apoi am adaugat si rosiile si am lasat sa mai fiarba cca 10 min. Gustam sa vedem daca mai trebuie sare, n-a fost cazul, au avut suficienta sare costele afumate.

Am tras oala de pe foc, separat am batut un ou cu otet (otet punem cat vrem de acra ciorba), apoi am adaugat 2-3 polonice de zeama, am batut bine si am turnat totul in cratita cu ciorba. Cam asta-i toata filozofia, astept marii filozofi sa-mi spuna ca nu asa se face o ciorba, am chef de discutii filozofice.......:))))))

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de coaste afumate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

dantes 1

06.01.2018, 08:11

Buna!

Aurelia 07_07 1

18.12.2019, 10:32

Anett 1

07.12.2021, 19:05

Super reteta!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

  Limonada a la Cleme - racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 02.05 la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de porc cu zeama de varza si taitei de casa