Ciorba de fasole boabe

de Zamfira in Ciorbe, 30 Oct 2012 | 2462 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g fasole boabe
  • 200 g costita afumata (kaizer, ciolan afumat, scarita)
  • 2-3 morcovi
  • 1/2 telina
  • 1 ardei
  • 1 rosie
  • 1 ceapa
  • o maa de tarhon in otet
  • 1 cana bulion
  • sare, 2 linguri otet
  • patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole boabe:

Fasolea se spala si se tine in apa rece de seara pana dimineata, apoi se schimba apa si se pune la fiert. Dupa ce da in clocote se schimba iarasi apa pe care o inlocuim cu apa clocotita, repetam operatiune de inca doua ori. Curatam, spalam legumele, le taiem cubulete (mai putin ceapa) si adaugam totul in apa cu fasolea impreuna cu afumatura portionata. Tocam tarhonul marunt si o adaugam in ciorba, punem si sare dupa gust.

Dupa ce a fiert fasolea si legumele adaugam putin otet, bulion si patrunjel verde tocat marunt. Mai dam odata in clocot si ciorba este gata.

Putem servi cu ardei iute si ceapa rosie.

 

RETETA IN IMAGINI

Ciorba de fasole boabe-0
Ciorba de fasole boabe-1
Ciorba de fasole boabe-2
Ciorba de fasole boabe-3
Ciorba de fasole boabe-4

COMENTARII (54)

gaby_duceag

gaby_duceag 1

13.11.2012, 13:16

omg! deci tu dintr-o vorba cataloghezi omu' cum ca nu-i normal la cap

Miha

Miha 1

13.11.2012, 18:24

Zamfira, sunt pe site-ul asta mii de utilizatori si nu toti au activitate. Eu cred ca nu trebuie sa-i reducem pe toti la zero. La fel cum cred ca ciorba ta are ceva special, un fel de vino-ncoa' de a fost aleasa de Georrge din alte cateva zeci de retete asemanatoare.

Zamfira

Zamfira 1

13.11.2012, 19:30

miha, draga mea...vreau sa inchei subiectul asta, pentru mine este evident un singur lucru: intrebarea legata de apa din ciorba este una de : cicaleala. Va rog, as vrea sa incheiem subiectul...uite un pupik si o ....

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!