Ciorba de fasole boabe -de post

de Adriana G in Ciorbe, 28 Mar 2012 | 3570 vizualizari

 

O ciorba facuta cum imi place mie....ca la bunica acasa....cu multe radacinoase...!

 

INGREDIENTE

  • 250 gr fasole boabe inmuiata peste noapte in apa
  • 2 morcovi
  • 2 albitura (albitura mea a fost mica)
  • 1/4 telina
  • 2 cepe mari
  • ulei
  • 1 legatura leustean + 1 legatura patrunjel
  • 1 ardei mic
  • 200 ml suc de rosii(sau 1 lingura cu varf bulion diluat in apa)
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole boabe -de post:

- se pune fasolea la fiert si separat se pune apa la fiert pt a o schimba pe cea in care fierbe fasolea - eu schimb vreo 2 ape

- cand in a treia apa fasolea s-a inmuiat pe jumatate se adauga radacinoasele tocate(morcov, albitura, telina) si ceapa si se lasa la fiert

- se toaca ardeiulsi se adauga si el in oala si se toarna ulei, cum vrea fiecare, mai mult, mai putin....si se mai lasa putin la fiert apoi se pune sucul de rosii si se mai da cateva clocote, apoi se potriveste de sare si se pune verdeata tocata

-se mai lasa cateva clocote si ciorbica este gata!

 

TIPS-URI

1

se serveste cu ardei iute, ceapa verde sau uscata, muraturi

RETETA IN IMAGINI

Ciorba de fasole boabe -de post-0
Ciorba de fasole boabe -de post-1
Ciorba de fasole boabe -de post-2

COMENTARII (44)

Adriana G 1

02.04.2012, 11:23

Multumesc Dorin, in tot ce gatesti pui suflet, nu ?.....Eu pun!

Adriana G 1

02.04.2012, 11:25

Dia, stai linistita ca Dorin este un domn si stie sa aprecieze mancarea buna si bine facuta....iar la tine nici nu se pune problema sa fie ceva in neregula....!

dorin 1

03.04.2012, 21:17

dupa atatia ani de scoala si altii de gatit ancerc sa fac fata celorlalte gospodine..santeti niste scumpe.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04