Ciorba de fasole si costite taranesti

de Sabina in Ciorbe, 28 Sep 2009 | 4657 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 grame costite taranesti (Angst - foarte bune si gustoase)
  • 2 pumni de boabe de fasole (de la piata)
  • 2 morcovi potriviti
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 ceapa
  • 1 albitura
  • 1 ardei gras rosu si 1 verde
  • 2 linguri amestec de legume uscate Sanovita
  • sare si piper
  • 1 ceapa rosie (pentru servire)
  • marar
  • tarhon
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole si costite taranesti:

Punem cu o seara inainte fasolea sa se inmoaie intr-un vas cu apa (Atentie fasolea se alege si se spala).

Punem boabele de fasole la fiert in apa cu sare, dupa vreo 40 de minute schimbam apa si punem din nou la fiert intr-o apa noua. Intre timp taiem marunt morcovul, telina, ceapa si ardeii grasi. Lasam sa fiarba. Verificam daca boabele sunt fierte si adunam cu ajutorul unei linguri de lemn cojitele. Taiem costitele taranesti in bucati si le adaugam in oala, avand grija sa adunam spuma pe care carnea o va forma la suprafata ciorbei (in foto2 se poate vedea spuma cu pricina).

Adaugam zarzavatul tocat, o lingura de ulei de masline si lasam la fiert in continuare la foc mic. Condimentam dupa gust cu sare, piper si amestec de legume uscate Sanovita. Cand toate legumele au fiert si ciorba noastra a scazut, luam de pe foc si adaugam mararul proaspat tocat si tarhon (proaspat sau uscat). Ciorba se serveste cu ceapa rosie taiata, presarata cu sare si stropita cu otet.

 

RETETA IN IMAGINI

Ciorba de fasole si costite taranesti-0
Ciorba de fasole si costite taranesti-1
Ciorba de fasole si costite taranesti-2

COMENTARII (18)

Dana Cristea - pusikmea

Dana Cristea - pusikmea 1

07.03.2010, 07:40

as manca ciorba de fasole, dimineata, la pranz si seara, cu CEAPA bineinteles

adry88

adry88 1

20.05.2011, 11:59

gaby_gabytza

gaby_gabytza 1

16.09.2011, 17:37

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!