Ciorba de perisoare la oala sub presiune

de Adrian2016 in Supe/Ciorbe, 24 Feb 2016 | 1633 vizualizari

 

Cine spune ca barbatii nu stiu sa gateasca? Eu gatesc dar nu imi place sa stau langa cratita. Noroc cu oalele pe care le cumpara sotia mea.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr carne amestec
  • 200 gr smantana
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa mare
  • 1/2 telina
  • 1 ardei kapia rosu
  • 3 linguri de orez
  • 1 ling. delikat
  • 50 ml de ulei
  • patrunjel verde
  • cimbru
  • 1 ou + galbenus de ou
  • sare
  • piper
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare la oala sub presiune:

       Legumele le spalam bine si le taiem cubulete. Intr-un castron punem carnea, oul, orezul, sare, piper, cimbru, verdeata. Omogenizam bine compozitia si lasam deoparte circa 5 minute. Cu mana umeda formam bilute rotunde (imi plac perisoarele mai mari), pe care le lasam deoparte pana cand legumele sunt aproape fierte.

       In vasul oalei cu presiune punem legumele taiate, perisoarele, complectam cu apa trei sferturi din vas, o ling. de delikat si setam aparatul pentru ciorba.

       Dupa 40 de minute cand ciorba este gata amestecam smantana cu un galbenus de ou si zeama din ciorba si turnam in oala amestecand usor sa nu se branzeasca. Presaram la sfarsit patrunjel verde tocat. Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

la sfarsit ciorba poate fii acrita cu bors,zeama de varza sau tarhon.

2

putem adauga la fierbere si un os de vita,da un gust deosebit ciorbei.

3

lasati 10-15 de min, inainte de servire, cratita cu ciorba acoperita cu capac, ca sa se patrunda toate aromele.

RETETA IN IMAGINI

Ciorba de perisoare la oala sub presiune-0
Ciorba de perisoare la oala sub presiune-1
Ciorba de perisoare la oala sub presiune-2
Ciorba de perisoare la oala sub presiune-3
Ciorba de perisoare la oala sub presiune-4
Ciorba de perisoare la oala sub presiune-5
Ciorba de perisoare la oala sub presiune-6
Ciorba de perisoare la oala sub presiune-7

COMENTARII (20)

anca_rm

anca_rm 1

25.02.2016, 09:02

buna ciorbica ai facut Adi

noiinbucatarie

noiinbucatarie 1

25.02.2016, 14:40

Buna ciorba!

Panacris

Panacris 1

07.05.2016, 22:44

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!