Ciorba de peste cu zeama de varza

de Bunica in Ciorbe, 14 Noi 2011 | 7723 vizualizari

 

Stiu , stiu ca am mai postat o reteta de ciorba de peste, dar asta e putin diferita.

 

INGREDIENTE

  • o capatana + o caoda de salau
  • 1 morcov
  • o cepa
  • o radacina de patrunjel
  • o radacina de pastarnac
  • o radacina de telina mica
  • 2 linguri orez
  • 3 -4 rosii sau suc de rosii 200 ml.
  • o legatura de leustean
  • 200-250 ml. zeama de varza
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de peste cu zeama de varza:

Se spala pestele si se da deoparte.

Legumele se curata , se spala si se pun la fiert .

Cand legumele sunt aproape fierte se pun rosiile ( eu le-am dat pe razatoare) sau sucul de rosii. Se lasa sa dea cateva clocote, apoi se pune zeama de varza . Cand a disparut spuma formata deasupra se pune si orezul( care a fost spalat in prealabil).

Dupa ce a fiert orezul se adauga pestele si se mai lasa la fiert cvirca 8 min. Se stinge focul si se adauga leusteanul tocat. 

Se serveste cu ardei iute crud sau murat dupa preferinta.

 

TIPS-URI

1

Legumele fierte  se pot scoate sau lasa un ciorba. Eu am lasat doar morcovul.

COMENTARII (27)

mamaieelena 1

18.11.2011, 20:42

buna chiar vreau o portie

Kori 1

24.11.2011, 11:26

n-am facut niciodata ciorba de peste, dar asta ma tenteaza, cred ca e f buna

mihaelar63 1

29.11.2011, 03:11

Interesanta combinatie

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55