Ciorba de porc a la grec

de gaby_gabytza in Ciorbe, 15 Feb 2012 | 5152 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g carne de porc
  • 3 morcovi
  • 1 ceapa
  • 1 ardei rosu
  • 1/2 telina
  • 1 ceasca orez
  • 3 galbenusuri
  • 200 ml smantana
  • sare
  • piper
  • zeama de la lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de porc a la grec:

Carnea o taiem bucatele si o punem la fiert, si ii mai luam spuma din cand in cand.

Intr-o tigaie punem putin ulei si calim legumele (eu am avut morcovi si ardei tocat la masina si pus la congelator) Cand carnea este fiarta o scoatem si o strecuram de zeama in alta oala. Adaugam legumele si punem din nou la fiert. Intr-un vas amestecam galbenusurile cu smantana si cand a fiert supa turnam cu un polonic un fir subtire peste galbenusuri pana ajungem la temperatura ciorbei. Turnam amestecul in oala si amestecam la suprafata, lasam sa mai fiarba putin si oprim focul. Adaugam zeama de lamaie si frunze de patrunjel(eu nu am avut)

 

RETETA IN IMAGINI

Ciorba de porc a la grec-0
Ciorba de porc a la grec-1

COMENTARII (15)

meosiris 1

17.02.2012, 08:09

Buna dimineata!
Am si eu o mare rugaminte pentru cele 4 retete in concurs. Se poate cate un votulet pentru fiecare 4 retete aflate in marea lupta?

Placinte tigarete http://www.bucataras.ro/concurs/aperitiv-1/?bid=BP00128#BP00128

Supa crema de rosii cu crutoane http://www.bucataras.ro/concurs/ciorba-2/?bid=BP00129#BP00129

Piept de pui umplut cu telemea http://www.bucataras.ro/concurs/fel-principal-3/?bid=BP00131#BP00131

Ananas fript cu inghetata http://www.bucataras.ro/concurs/desert-4/?bid=BP00130#BP00130

Multumesc mult!
Bafta tuturor participantilor!

gaby_gabytza 1

17.02.2012, 08:34

succes team votat deja

babi5 1

07.12.2014, 08:09

Like

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41