Ciorba de rosii

de carmenvlad in Mancaruri de post, 27 Feb 2011 | 7252 vizualizari

 

INGREDIENTE

Ingrediente

  • 1 cutie rosii taiate
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 cartof
  • 1 pastarnac
  • 50 ml ulei
  • 50 g orez
  • Piper boabe
  • 1 frunza dafin
  • ½ lingurita busuioc uscat
  • 1.5 l apa
  • ½ lingurita secretul gustului de legume
  • cateva rosii cherry pentru decor
  • putin patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de rosii:

Se pune intr-un vas apa cu sare la fiert. Se curata cartoful, se taie cubulete si se pun la fiert. Se adauga jumatate de morcov intreg, pastarnacul, cateva boabe de piper si frunza de dafin (aceasta se scoate la sfarsit). Se lasa sa fiarba 15-20 de minute. In acest timp se caleste ceapa in 50 ml ulei. Se adauga jumatate de morcov ras si ardeiul gras tocat cubulete. Se lasa sa dea cateva clocote si se adauga rosiile taiate si busuiocul uscat. Se lasa sa scada putin si se adauga compozitia peste ciorba. Se potriveste de sare si piper, se adauga orezul spalat si se mai fierbe 10 minute la foc mic. Se opreste focul si se lasa ciorba acoperita inca 5-10 minute. Se serveste calda cu smantana sau ca mancare de post cu patrunjel verde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de rosii" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ardei umpluti cu orez de post