Ciorba de stevie

de Bunica in Ciorbe, 6 Mai 2009 | 5072 vizualizari

 

Racoritoare si usor de facut

 

INGREDIENTE

  • 2-3 legaturi de stevie
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 morcov
  • 2-3 linguri orez
  • bors
  • 1 ou
  • o legatura leustean
  • oala de 3 litri
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de stevie:

Pui la fiert un litru de apa.

Se spala stevia, se curata de nervura groasa din mijloc si se da in doua-trei clocote.

Se strecoara stevia si se lasa in strecuratoare la racit. Apa in care a fiert se arunca.

Pui din nou apa la fiert, in care adaugi ceapa verde tocata marunt, morcovul ras si orezul.

Cind ceapa s-a inmuiat putin adaugi stevia, maruntita in prealabil, si borsul.

Lasi sa mai dea 2-3 clocote si se drege cu oul batut.

La sfirsit se adauga leusteanul taiat marunt.

PS. Poti pune in farfurie si citeva linguri de sfecla cu zeama (din borcan) - ca si la borsul rusesc

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Ciorba de stevie 2484
retete culinare - Ciorba de stevie 2485

COMENTARII (5)

Miha 1

06.05.2009, 22:23

Acum cateva zile imi adusese sotul de la piata niste stevie si n-am stiut ce sa fac cu ea.
Daca data viitoare va mai indrazni sa cumpere voi sti.

ANCA 1

08.05.2009, 10:32

vreau si eu o portie

Krystyan Trendy 1

08.12.2013, 13:01

ce ciorbica buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21