Ciorba de vacuta cu legume asortate

de monusha in Supe/Ciorbe, 18 Oct 2015 | 748 vizualizari

 

A cazut bruma si e frigut afara, asa ca m-am gandit la o ciorba care sa te incalzeasca din interior. Uitandu-ma in frigider am adunat toate legumele si avand o bucata de carne de vacutza cu os , m-am apucat voiniceste de bucatarit.
Regret ca nu am facut pozele pe parcurs , dar nu am intentionat sa postez

 

INGREDIENTE

  • 1 bucata carne de vaca cu os~ 700 gr
  • 1 ceapa mare -tocata
  • 3 morvovii potriviti-taiati rondele
  • 1 pastarnac-taiat rondele
  • o bucata de radacina telina-taiata cubulete
  • 2 fire de telina -taiate bucatele
  • 1l egatura mai mica patrunjel verde-tocat
  • 1 sfecla rosie -mijlocie taiata cubulete
  • 1 sfert varza rosie taiata marunt
  • 3 cartofi galbeni -taiat cubulete
  • o mana de vasole verde pastai -rupta in bucati mici
  • 1 ardei rosu- taiat cubulete
  • 200 ml suc de rosii-Heinz
  • sare-dupa gust
  • smantana
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de vacuta cu legume asortate:

 Intr-o oala de 6 litri am pus carnea la fiert cu 3 L apa si sare-. Am lasat-o sa fiarba pina carnea a devenit frageda, lunand spuma constanat. Intre timp am taiat cubulete sau solzisori legumele.
 Cind carnea s-a desfacut de pe os am scos-o afara si am taiat-o bucatele mici adaugand-o iarasi in oala cu legumele mai putin cartofii pe care i-am adaugat un pic mai tarziu. Dupa ce au fiert legumele am adaugat sucul de rosii si am mai dat un clocot.

Avand atatea legume ciorba a devenit destul de consistenta asa ca am renuntat de ai mai bate ou si am adaugat doar smanatana in bol cind am servit-o fierbinte cu paine facuta de casa si ardei iute.

Sflecla rosie cit si varza i-au dat o culoare de un rosu aprins..numai buna sa te imbie sa mananci cu ochii. Ptiticuta mea a cerut sa ii trimit a doua zi la scoala de pachetel  -a manact-o toata si a zis ca a fost asa de yummy in her tummy.

va doresc pofta buna!

 

TIPS-URI

1

lasa-ti carnea sa fiarba la foc mic...pt a nu se tulbura si a putea fi spumuita

2

adauga-ti legumele care va plac sau care le aveti la indemana

3

daca va place mai acrisoara puteti adauga o lingurita zeama de lamaie sau otet.

COMENTARII (0)

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: