Ciorba de vitel cu taitei

de T I M E A in Ciorbe, 11 Feb 2014 | 1703 vizualizari

 

Din cand in cand spre bucuria mea, reusesc sa cumpar de la tara carne de vitel. E un lucru bun zic eu sa consumam carne neinjectata si mai sanatoasa ca cea din comert.
Va zic si voua o reteta simpla si buna de ciorba cu carne de vitel, legume si taitei. Sper sa va placa.

 

INGREDIENTE

  • o bucata de os cu carne de vitel (aprox 300 gr)
  • 150 gr carne de vitel
  • 1 ceapa alba
  • 1/2 ardei
  • 3 morcovi
  • 1/2 gulie
  • 1/2 dintr-o radacina de telina mai mica
  • sare si piper dupa gust
  • 100 gr taitei
  • 300 ml suc de rosii
  • patrunjel verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de vitel cu taitei:

Carnea si osul de vitel le fierbem mai intai separat intr-un vas cu apa. Fierbem aprox 15-20 de minute.  

Separat intr-un vas de 3 l, punem apa si punem vasul pe foc.   

Curatam si spalam legumele. Ceapa si ardeiul le tocam marunt, morcovii ii taiem rondele iar gulia si telina le taiem cubulete mici.

Cand fierbe apa punem toate legumele in vas.  

Adaugam si carnea si osul si lasam sa fiarba la foc mic.

Adaugam pe pacurs sarea si piperul si eventual o lingura de vegeta daca doriti (dar nu e necesar).  

Cand legumele si carnea sunt fierte adaugam taiteii si cand s-au fiert si acestea turnam sucul de rosii ( eu folosesc bulion de casa ) si lasam sa mai fiarba 2-3 minute.  

Adaugam patrunjelul tocat si oprim focul.  

Servim cald!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Ciorba de vitel cu taitei 297626
retete culinare - Ciorba de vitel cu taitei 297627
retete culinare - Ciorba de vitel cu taitei 297628

COMENTARII (46)

T I M E A 1

17.02.2014, 18:41

Mihaela multumesc . Da am din cand in cand si tare ma bucur

Krystyan Trendy 1

07.05.2014, 10:24

foarte buna ciorbica asta

MOKUSKA 1

21.08.2014, 10:30

foarte buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S