Ciorbita de porc cu legume

de ilinca_rox in Ciorbe, 26 Ian 2014 | 2204 vizualizari

 

In week-end gatesc cel mai mult pentru ca am suficient timp cat sa ma rasfat in bucatarie asa cum vreau, ca in rest sunt pe fuga.
Am facut de toate, inclusiv o minunatie de ciorbita de porc. Sper sa va placa!

 

INGREDIENTE

  • 500 g oase si carne de porc
  • 1 ceapa potrivita
  • 1 telina mica
  • 1 cardei rosu
  • 2 morcovi
  • 100 g mazare
  • 1 cartof mare
  • 3 linguri zarzavat (bulion)
  • 1 lamaie
  • 1 legatura patrunjel
  • apa
  • sare
  • piper
  • smantana
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbita de porc cu legume:

Pregatim carnea de porc: o spalam si o punem intr-o oala cu apa la fiert pentru 5-7 minute, cat sa dea in clocot si sa iasa spuma. Apoi o mai spalam odata si schimbam apa. Toate astea pentru a scapa de spuma murdara de la inceput si carnea sa se fragezeasca putin.

Cat timp carnea este pe foc, putem spala, curata si toca legumele: ceapa, ardeiul, morcovii, telina, cartoful si mazarea.
Apoi le adaugam si pe acestea peste carne. Se lasa la fiert pentru aproximativ 20  de minute, se pune zarzavatul si apoi stoarcem zeama de la o lamaie si o adaugam in oala pentru a acrii ciorba (sau se poate folosi bors). Se mai lasa la foc pentru inca 5 minute.

Se adauga sare si piper dupa gust, iar la final pratrunjelul tocat marunt.

Se serveste cat mai fierbinte cu putina smantana.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Ciorbita de porc cu legume 293771
retete culinare - Ciorbita de porc cu legume 293772
retete culinare - Ciorbita de porc cu legume 293773
retete culinare - Ciorbita de porc cu legume 293774

COMENTARII (8)

ilinca_rox 1

26.01.2014, 20:20

Rocsi 1

27.01.2014, 11:40

Mmm ce buna

Krystyan Trendy 1

27.01.2014, 13:18

foarte buna ciorbica

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21