Ciulama de pui cu ciuperci

de Irina in Pui, 26 Ian 2012 | 9389 vizualizari

 

Asta e una din mancarurile preferate ale Ioanei si mamei ei.

 

INGREDIENTE

 
  • un pui
  • 1 telina
  • 3-4 morcovi
  • 1 ardei capia
  • 1 ceapa rosie
  • 10  ciuperci champignon
  • verdeata
  • unt
  • faina
  • sare
  • piper
 
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciulama de pui cu ciuperci:

 Puiul curatat si spalat bine se transeaza si se pune la fiert. Cand se formeaza spuma se curata bine pana ramane supa limpede. Acum se adauga si legumele- taiate daca sunt prea mari sau intregi si se condimenteaza cu sare si piper. Cu ocazia asta facem si cateva portii de supa de pui. J Cand carnea a fiert, se scoate din supa pe un platou.

Se pregateste ciulamaua astfel: untul se taie in bucati si se pune la topit intr-o tigaie. Se adauga faina treptat si zeama de supa, se amesteca continuu, cu grija, pana se obtine un sos omogen, fara cocoloase. 

Eu am taiat si cateva ciuperci felii, le-am tras putin in unt si le-am adaugat in ciulama.

La final se pun bucatile de pui in ciulama si se mai lasa putin la foc moale. Se presara putina verdeata tocata marunt.

Se serveste obligatoriu cu mamaliguta.

Pofta buna va doresc!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de pui cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Specialitate de pui cu legume gratinate