Ciulama de pui cu ciuperci

de Irina in Pui, 26 Ian 2012 | 5464 vizualizari

 

Asta e una din mancarurile preferate ale Ioanei si mamei ei.

 

INGREDIENTE

 
  • un pui
  • 1 telina
  • 3-4 morcovi
  • 1 ardei capia
  • 1 ceapa rosie
  • 10  ciuperci champignon
  • verdeata
  • unt
  • faina
  • sare
  • piper
 
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciulama de pui cu ciuperci:

 Puiul curatat si spalat bine se transeaza si se pune la fiert. Cand se formeaza spuma se curata bine pana ramane supa limpede. Acum se adauga si legumele- taiate daca sunt prea mari sau intregi si se condimenteaza cu sare si piper. Cu ocazia asta facem si cateva portii de supa de pui. J Cand carnea a fiert, se scoate din supa pe un platou.

Se pregateste ciulamaua astfel: untul se taie in bucati si se pune la topit intr-o tigaie. Se adauga faina treptat si zeama de supa, se amesteca continuu, cu grija, pana se obtine un sos omogen, fara cocoloase. 

Eu am taiat si cateva ciuperci felii, le-am tras putin in unt si le-am adaugat in ciulama.

La final se pun bucatile de pui in ciulama si se mai lasa putin la foc moale. Se presara putina verdeata tocata marunt.

Se serveste obligatoriu cu mamaliguta.

Pofta buna va doresc!

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

Ciulama de pui cu ciuperci-0
Ciulama de pui cu ciuperci-1
Ciulama de pui cu ciuperci-2
Ciulama de pui cu ciuperci-3
Ciulama de pui cu ciuperci-4
Ciulama de pui cu ciuperci-5
Ciulama de pui cu ciuperci-6
Ciulama de pui cu ciuperci-7

COMENTARII (27)

mena29 1

29.01.2012, 14:08

Si noua ne place!

silvi0ara 1

29.01.2012, 16:36

Ce bunatate,o idee sa o pun si eu in practica.

kukibella 1

29.01.2012, 17:54

arata super ...

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04