Ciuperci pleutorus cu sos de smântână vegetală

de Panacris in Mancaruri de post, 26 Noi 2013 | 2464 vizualizari

 

Un fel principal ce se poate consuma ca atare sau ca și garnitură!

 

INGREDIENTE

  • ceapă galbenă 2 bucăți,
  • ardei kapia verde 1 buactă,
  • ciuperci pleutorus cca. 500g,
  • sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat,
  • ulei de rapiță,
  • smântână vegetală 500 ml.
  • amidon 2-3 linguri.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciuperci pleutorus cu sos de smântână vegetală:

Ceapa și ardeiul se curăță, apoi se feliază și se pune la dinstuit, în puțin ulei și apă, cca. 10 minute la foc mic, neacoperit. Între timp se curăță ciupercile, se feliază și se adaugă la amestecul de ceapă și ardei, lăsându-se la gătit cca. 10  minute, neacoperit la foc mediu. Smântâna și amidonul, se desfac cu puțină apă rece, apoi se adaugă la amestecul de ciuperci, și se lasă la fiert, cca. 5 minute amestecându-se contiuu, cca. 5 minute. La final se asezonează de sare și piper. Se servește ca atare sau alături de alte preparate din carne sau legume. Spor și poftă bună! 

 

TIPS-URI

1

în zilele de dulce, smântâna vegetală se poate înlocui cu cea normală;)

RETETA IN IMAGINI

Ciuperci pleutorus cu sos de smântână vegetală-0
Ciuperci pleutorus cu sos de smântână vegetală-1
Ciuperci pleutorus cu sos de smântână vegetală-2

COMENTARII (23)

anca_rm 1

27.11.2013, 13:55

ce gustoasa , frumoasa prezentare

Panacris 1

27.11.2013, 13:59

Mulțumesc pentru aprecieri Bucătărași!

laura_n 1

27.11.2013, 14:52

demential de bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04