Ciuperci umplute

de Dya Daniela Andrei in Aperitive / Garnituri, 30 Apr 2011 | 3320 vizualizari

 

oricum ar fi gatite,,,, imi plac!

 

INGREDIENTE

Avem nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • 12 ciuperci mari
  • un ardei capia rosu
  • 1 rosie
  • 2 cepe
  • 200 g kaiser
  • 2 fire de marar
  • 150 g smantana lichida
  • 100 g vin alb sec
  • 100 g de cas
  • 12 feliute cascaval sau cas
  • condimente
  • (ulei)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciuperci umplute:

Curatam ciupercile, le indepartam coditele, le spalam si le punem intr-o sita sa se scurga de apa. Separat, tocam coditele  impreuna cu ceapa, mararul, ardeiul, rosia, kaiserul si cele 100 g de cas. Le calim intr-o tigaie cu putin ulei pentru 5-10 minute, adaugam apoi vinul, condimentele (sare, piper, curry sau orice altceva doriti) si lasam sa fiarba totul pana cand scade putin. Acum punem smantana si amestecam pana cand devine omogen. Asezam ciupercile intr-o  tava unsa cu putin ulei, presaram sare si piper peste ele, dupa care le umplem  cu aceasta compozitie. Introducem tava la cuptor pentru 15 minute, dupa care punem peste ciupercile umplute cate o felie de cascaval si le mai lasam inca 10 minute.
Se pot servi cu dressing facut din iaurt, usturoi si marar.
Pofta buna!

TIPS-URI

1

Pentru ca ciupercile sa nu se innegreasca in timp ce se curata, pe cele curatate le punem intr-un vas cu apa rece, in care am adaugat sare si otet

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci umplute" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Blinii - placinte cu diverse umpluturi