Clatite

de Swanheart in Dulciuri, 2 Oct 2009 | 8037 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 200 ml lapte
  • faina
  • apa minerala
  • 2 linguri de zahar
  • ulei (atat pentru aluat cat si pentru copt)
  • un varf de cutit sare
  • frisca lichida
  • nuca prajita si maruntita
  • finetti sau budinca
Portii: 7
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite:

Eu fac aluatul dupa o inventie proprie, si imi ies foarte bune. Am observat ca multi pun intai faina, peste care pun celelalte ingrediente, dar mie nu-mi place cum ies asa. Ale mele sunt aurii , pufoase si cu multe gauri in ele. Deci: eu bat cele 3 oua intregi cu zaharul, pana se topeste zaharul, folosind mixerul. Apoi, adaug aprox. 200 ml lapte. Pun faina, pana iese un aluat mai grosut, pe care il bat cu blenderul sa nu ramana cocoloase. Apoi, subtiez acest aluat cu apa minerala, pana are consistenta smantanii. Astfel, nu se fac cocoloase defel. Pun putin ulei si sare, si apoi le coc in tigaia speciala, pana devin aurii. Imi ies in jur de 14 clatite.


Se umplu clatitele cu finetti (eu le prefer cu branza dulce). Se pune pe o farfurie putina frisca lichida, se pun clatitele (eu pun 2 de persoana), se presara nuca si se orneaza cu frisca. De data aceasta eu nu am fost prea inspirata cu ornatul, invitatii pe care i-am avut la masa au bufnit in ras, cand am adus clatitele...

 

TIPS-URI

1

Frisca nebatuta e foarte buna, si acel sos face clatitele mai gustoase, nu sunt asa uscate, parca...

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Clatite 8156
retete culinare - Clatite 8157
retete culinare - Clatite 8158
retete culinare - Clatite 8159
retete culinare - Clatite 8160

COMENTARII (8)

Bucataras 1

04.10.2009, 00:26

Swanheart, poti reedita si tu reteta. acum am modificat eu cantitatea de lapte

Swanheart 1

04.10.2009, 20:38

Multumesc, Bucataras! Abia acum am vazut ca pot edita. Incet - incet, o sa ma acomodez eu cu site-ul...

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Foi de miere de albine
  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

  • 27

    MA

  • 28

    MI