Clatite

de Swanheart in Dulciuri, 2 Oct 2009 | 8102 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 200 ml lapte
  • faina
  • apa minerala
  • 2 linguri de zahar
  • ulei (atat pentru aluat cat si pentru copt)
  • un varf de cutit sare
  • frisca lichida
  • nuca prajita si maruntita
  • finetti sau budinca
Portii: 7
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite:

Eu fac aluatul dupa o inventie proprie, si imi ies foarte bune. Am observat ca multi pun intai faina, peste care pun celelalte ingrediente, dar mie nu-mi place cum ies asa. Ale mele sunt aurii , pufoase si cu multe gauri in ele. Deci: eu bat cele 3 oua intregi cu zaharul, pana se topeste zaharul, folosind mixerul. Apoi, adaug aprox. 200 ml lapte. Pun faina, pana iese un aluat mai grosut, pe care il bat cu blenderul sa nu ramana cocoloase. Apoi, subtiez acest aluat cu apa minerala, pana are consistenta smantanii. Astfel, nu se fac cocoloase defel. Pun putin ulei si sare, si apoi le coc in tigaia speciala, pana devin aurii. Imi ies in jur de 14 clatite.

Se umplu clatitele cu finetti (eu le prefer cu branza dulce). Se pune pe o farfurie putina frisca lichida, se pun clatitele (eu pun 2 de persoana), se presara nuca si se orneaza cu frisca. De data aceasta eu nu am fost prea inspirata cu ornatul, invitatii pe care i-am avut la masa au bufnit in ras, cand am adus clatitele...

 

TIPS-URI

1

Frisca nebatuta e foarte buna, si acel sos face clatitele mai gustoase, nu sunt asa uscate, parca...

RETETA IN IMAGINI

Clatite-0
Clatite-1
Clatite-2
Clatite-3
Clatite-4

COMENTARII (8)

Bucataras 1

04.10.2009, 00:26

Swanheart, poti reedita si tu reteta. acum am modificat eu cantitatea de lapte

Swanheart 1

04.10.2009, 20:38

Multumesc, Bucataras! Abia acum am vazut ca pot edita. Incet - incet, o sa ma acomodez eu cu site-ul...

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41