Clatite

de Antonia_Mindru in Dulciuri, 8 Iul 2014 | 2620 vizualizari

 

Sper sa va placa reteta mea de clatite, e cu apa minerala. Pofta buna!

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 300 ml de apa minerala
  • 300 g faina
  • 1 lingurita de zahar
Portii: 7
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite:

Intr-un castron se bat oualele cu un praf de sare. Dupa se pune faina, apoi apa si se omogenizeaza. Zaharul se pune in compozitie si se amesteca bine.

Tigaia trebuie sa fiu curatata bine si se pune pe foc, la foc intre mediu si mic. Intr-o canita se pune ulei si cu pensula ungem tigaia inainte de fiecare clatita. Cu polonicul se ia din compozitie si se intinde in tigaie pana se acopera toata baza. Se lasa in jur de 1 minut pe o parte si pe alta. Se scot din tigaie, se pun pe o farfurie, se pune dulceata, de zmeura in cazul meu, si se ruleaza.

 

TIPS-URI

1

cand puneti ulei in tigaie nu trebuie sa fie prea mult ulei

2

clatitele se tin in tigaie pana devin putin mai aurii, daca stau prea mult se ard

3

pot parea arse daca se pune foarte mult zahar in compozitite(se caramelizeaza, de aici si culoarea)

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Clatite