Clatite cu afine si crema de vanilie

de simona72 in Dulciuri, 21 Feb 2016 | 577 vizualizari

 

Clatite cu dragoste pregatite...

 

INGREDIENTE

  • Pentru clatite:
  • 200 ml lapte
  • 150 ml lapte de cocos
  • 100 ml sana
  • 1 ou
  • 1 praf de sare
  • 4 linguri zahar brut
  • coaja rasa de la o portocala
  • 1 lingura extract de vanilie
  • 350 gr faina
  • 1 lingura praf de copt
  • ulie sau unt pentru prajit clatitele
  • 200 gr afine (congelate am folosit eu)
  • Pentru crema:
  • 2 galbenusuri
  • 3 linguri amidon alimentar
  • 500 ml lapte
  • 1 pastaie de vanilie
  • 4 linguri zahar brut
  • 2-3 bucati coaja de portocala
  • 2 albusuri
  • 100 ml apa
  • 75 gr zahar
  • sucul de la o portocala
  • 4 pastai cardamon
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu afine si crema de vanilie:

Pentru clatite: punem intr-un castron oul, laptele, sana, sarea si zaharul. Amestecam energic cu un tel tip para pana la incorporarea completa. Adaugam coaja rasa de portocala, vanilia, faina amestecata cu praful de copt. Amestecam cu telul pana faina se desface si nu mai sunt cocoloase si ne rezulta un aluat fin si gros care se aseamana cu o smantana grasa. Incingem o tigaie mica de fonta, adaugam un strop de ulei, un polonic mic de aluat, inclinam tigaia sa se distribuie aluatul, presaram peste aluat cateva afine si prajim 2 minute pe o parte pana incepe sa faca basicute. intoarcem clatita si o prajim alte 2 minute. Procedam la fel cu restul aluatului...

Pentru crema: intr-un castron punem galbenusurile, amidonul si 100 ml lapte rece. Amestecam cu un tel sa se desfaca amidonul. Restul de lapte il punem intr-o craticioara cu fund dublu, adaugam zaharul, pastaia de vanilie si 2-3 fasii subtiri de coaja de portocala. Inainte de a folosii portocala aceasta se spala foarte bine cu apa calda, iar pentru taiat am folosit curatatorul de legume...Punem pe foc craticioara, iar in momentul in care laptele atinge punctul de fierbere, scoatem coaja de portocala si vanilia. Adaugam treptat laptele fierbinte peste galbenusuri si amestecam cu telul.

Transferam toata compozitia inatpoi in craticioara, o punem din nou pe foc, amestecam mereu cu telul si o lasam sa fiarba pana incepe sa se ingroase. Punem folie alimentara peste crema, o lasam sa se raceasca apoi o dam la frigider. Albusurile se bat spuma cu 2 linguri de zahar. Restul de zahar se pune intr-un ibric, se adauga apa, sucul de portocala si pastaile de cardamon usor zdrobite. Se pune ibricul pe foc si se lasa pana scade considerabil, rezultand un sirop...atentie sa nu se caramelizeze. Siropul fierbinte se adauga treptat peste bezea in timp ce mixam. In felul acesta bezeaua/albusurile sunt coapte. In crema de vanilie racita se adauga bezeaua si se amesteca usor cu un tel. Se monteaza pe un platou: clatita, crema, clatita, crema...pana construim un tortulet din clatite si crema. 

 

RETETA IN IMAGINI

Clatite cu afine si crema de vanilie-0
Clatite cu afine si crema de vanilie-1
Clatite cu afine si crema de vanilie-2
Clatite cu afine si crema de vanilie-3
Clatite cu afine si crema de vanilie-4
Clatite cu afine si crema de vanilie-5
Clatite cu afine si crema de vanilie-6
Clatite cu afine si crema de vanilie-7
Clatite cu afine si crema de vanilie-8
Clatite cu afine si crema de vanilie-9
Clatite cu afine si crema de vanilie-10
Clatite cu afine si crema de vanilie-11
Clatite cu afine si crema de vanilie-12
Clatite cu afine si crema de vanilie-13

COMENTARII (23)

- TABITA - 1

22.02.2016, 10:27

anca_rm 1

22.02.2016, 11:33

arata bine

Corinuta 1

26.02.2016, 13:45

Yammmiii! Ce fain le-ai combinat

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04