Clatite cu banane

de CozonaculDolofan in Dulciuri, 5 Mar 2016 | 462 vizualizari

 

Clatitele cu banane sunt un desert consistent de pus pe masa prichindeilor si nu numai

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 100 gr unt nesarat
  • 200 gr faina
  • 1 cana de lapte
  • 1 ou
  • 1 banana
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1 vf de sare
  • 1 lingurita praf de copt
  • Topping/Umplutura
  • 1 banana
  • 1 lingura de miere de albine
  • 1 praf de scortisoara
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu banane:

Pentru inceput topim untul si peste el adaugam cana de lapte. Punem deoparte compozitia, pentru cateva minute, cat sa nu fie fierbinte, doar calda. Intr-un bol cernem faina, iar peste presaram sarea, praful de copt si cele 2 pliculete de zahar vanilat. Le amestecam si apoi le lasam deoparte.

Peste amestecul obtinut din untul topit si lapte adaugam oul si amestecam bine pana la omogenizarea lui.

Pe o farfurie feliem atent o banana, dupa care o pasam si o facem piure si o incorporam in maiaua noastra.

Topping

Taiem o banana in felii. Incingem cratita cu o lingura de ulei de masline, adaugam feliile de banane si le prajim 2 minute pe o parte, 2 minute pe cealalta.

Pregatire copt

Ungem tigaia in care ne pregatim sa coacem clatitele cu putin unt sau ulei si punem tigaia pe aragaz, la un foc mic spre mediu.

Topping

La final va puteti juca cu decoratul farfuriei dupa bunul plac. Noi am cerut ajutorul unui manunchi de zmeura proaspata. Sunt racoroase si fac casa buna cu bananele. Voi ce ati ales?

 Aveti si alte sugestii?

 

TIPS-URI

1

ingredientele uscate se pregatesc intr-un bol, iar cele lichide in altul

2

amestecul nu trebuie sa fie fierbinte, ci doar cald.

3

focul trebuie sa fie mic spre mediu

RETETA IN IMAGINI

Clatite cu banane-0
Clatite cu banane-1
Clatite cu banane-2
Clatite cu banane-3
Clatite cu banane-4
Clatite cu banane-5
Clatite cu banane-6
Clatite cu banane-7
Clatite cu banane-8

COMENTARII (5)

Andreea Caroline 1

06.03.2016, 21:12

Super delicioase

Ina 1

23.03.2016, 19:34

delicioase

noiinbucatarie 1

03.10.2016, 14:00

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04