Clatite cu "Fanta" si gem de portocale (post)

de nadina73 in Dulciuri, 9 Dec 2010 | 5212 vizualizari

 

Pentru ca maine e vineri si e si post,ma gandeam sa va servesc cu ceva dulce si bun,cu niste clatite grozave

 

INGREDIENTE

  • 1 litru fanta de portocale
  • aproximativ 500 g faina(am pus cu punga)
  • putina sare
  • 2 esente de portocale sau lamaie
  • coaja de la 1/2 portocala
  • coaja de la 1/2 lamaie
  • gem de potocale
  • 150 ml ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu "Fanta" si gem de portocale (post):

Se amesteca faina (sincer am turnat cu punga ,.dar aproximativ 500 g) cu sarea, coaja de portocale si lamaie si esenta. Se pune cate putin din Fanta si se mixeaza cu robotul bine (grija ca face spuma mare), iar la final uleiul (si nu se mai pune in tava de teflon),zahar nu se pune in compozitie deloc.

Se ia cu polonicul din compozitia de clatite si se prajesc in tigaie fara ulei(daca tigaia e de teflon)

Se ung cu gem de portocale(unul din preferatele sotului), se ruleaza si se servesc cu multa pofta.

Sincer, am facut si cu gem de capsuni (imi plac mie,,,,hihi ca imi si lipsesc la kg) si nu se putea si cu zahar pt copii(cu zaharul e preferatul lor, mai ales ca se topeste zaharul brun)

Va poftesc la masa

 

RETETA IN IMAGINI

Clatite cu "Fanta" si gem de portocale (post)-0
Clatite cu "Fanta" si gem de portocale (post)-1
Clatite cu "Fanta" si gem de portocale (post)-2
Clatite cu "Fanta" si gem de portocale (post)-3
Clatite cu "Fanta" si gem de portocale (post)-4
Clatite cu "Fanta" si gem de portocale (post)-5

COMENTARII (9)

La Ancuta 1

10.12.2010, 15:05

tare bune trebuie sa fie

Dana_Retetegg 1

10.12.2010, 18:03

Toata lumea a facut clatite Ce bine ca putem sa facem schimb

mena29 1

10.12.2010, 20:21

ce buneeee

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20