Clatite cu gem

de Lorra in Prajituri, 2 Iul 2012 | 3706 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr. faina
  • 2 oua
  • 300 ml. lapte
  • 200-300 ml. apa minerala
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • putina sare
  • ulei pt uns tigaia
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu gem:

Se pune faina in castron, se bat cele doua oua si se adauga peste faina, impreuna cu laptele amestecat cu zaharul si sarea. Se adauga apa minerala atat cat este necesar, sa rezulte o compozitie ceva mai moale decat smanatana, si se bate bine cu telul. Se incinge tigaia pe aragaz, se unge cu ulei si se pune cate un polonic din compozitie, miscand tigaia (rotatie) in asa fel incat sa cuprinda tot fundul tigaii. Cand clatita se desprinde de tigaie este semn ca s-a copt si se intoarce pe cealalta parte, prin aruncare.

Atunci cand este gata pe ambele parti, se rastoarna pe o farfurie, se unge cu gem, se ruleaza sau impacheteaza si se aseaza pe platoul de servire.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu gem" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Clatite cu gem