Clatite umplute cu gem rapid de afine cu otet balsamic si busuioc

de Satisfyyourcravings in Dulciuri, 13 Apr 2016 | 517 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru clatite:
  • 2 oua
  • 1 cana lapte de migdale
  • 1 cana faina intergala
  • 3 linguri ulei (eu am folosit un mix de ulei de rapita cu ulei de in si floarea soarelui)
  • 1 lingurita vanilie
  • sare
  • 1/2 cana apa
  • Pentru gemul de afine cu otet balsamic si busuioc:
  • 2 cani afine proaspete sau congelate
  • 1 1/2 lingurite miere
  • 1 1/2 lingurite zahar brun
  • sucul de la 1 lamaie
  • 3 linguri otet balsamic
  • 1 mana frunze de busuioc
  • seminte de mac (optional)
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite umplute cu gem rapid de afine cu otet balsamic si busuioc:

Se amesteca toate ingrediente pentru clatite, folosind un tel. Se lasa la frigider 30 de minute.

Intre timp, se adauga toate ingredientele pentru gem intr- cratita, la foc mare. Cand incep sa fiarba, se zdrobesc fructele cu o unealta pentru piure. Se mai lasa sa fiarba pana se ingroasa, 5-8 minute. Se indeparteaza de pe foc si se adauga frunzele de busuioc. Se amesteca. Poate fi pastrat in frigider pana la 1 saptamana.

Se unge o tigaie antiaderenta cu putin ulei, folosind un prosop de hartie, se inclazeste la foc mediu si se adauga 1/2 polinic de compozitie pentru clatite. Se roteste tigaie in asa fel incat toata baza tigaii sa fie acoperita de aluat. Se prajeste 30 de secunde, pana se desprinde singura de pe baza tigaii, se intoarce si se mai lasa 10 secunde.

Se transfera pe o farfurie.

Se procedeaza la fel cu restul de compozitie.

 

Se ung clatitele cu gemul obtinut anterior, se impaturesc si se presara cu seminte de mac (optional) si fructe de padure. 

 

TIPS-URI

1

In imagine, impreuna cu clatite umplute cu crema de branza aerata cu Lemon curd (reteta aici:http://www.bucataras.ro/retete/clatite-cu-crema-de-branza-aerata-cu-lemon-curd-si-zahar-aromatizat-77110.html)

COMENTARII (11)

diaconta 1

14.04.2016, 09:13

vad ca ai facut clatite multe,asa ca servesc si de aici

Camelya 1

14.04.2016, 10:56

ianculubita 1

14.04.2016, 11:28

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04