Coaste de porc la cuptor

de Rocsi in Retete Delikat, 18 Iun 2018 | 4973 vizualizari

 

De mult imi doream sa pregatesc niste coaste la cuptor, chiar daca eu nu mananc, dar pentru ai mei imi place sa gatesc cam orice. Le-am condimentat bine, s-au patruns bine, s-au rumenit frumos si a iesit o nebunie de coaste. Cu aceasta ocazie am testat si noile condimente 100% naturale de la Delikat, care spre surprinderea sunt tare faine. 

 

INGREDIENTE

  • 1 coasta de porc (a mea a fost micuta)
  • 2 linguri ketchup dulce
  • 2 catei de usturoi
  • 2-3 linguri ulei
  • 1 lingura sos de soia
  • sare
  • piper
  • amestec ierburi si boia Delikat
  • amestec ierburi de gradina Delikat
  • condimente pentru porc Delikat
  • boabe de piper Delikat
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coaste de porc la cuptor:

Spalati coasta de porc, o stergeti cu servetele si o taiati in doua.

Intr-un bol amestecati uleiul cu sosul de soia si ketchup-ul.

Presarati sare, piper, boiaua cu ierburi, ierburile de gradina si condimentele pentru porc.

Amestecati bine pana toate ingredientele sunt incorporate, iar la final puneti usturoiul curatat si taiat feliute.

Puneti coastele peste acest amestec, le amestecati pe toate partile sa se condimenteze.

Acoperiti bolul cu coaste, il dati la frigider pentru o ora sau peste noapte.

Puneti hartie de copt pe o tava, asezati coastele.

Presarati cateva boabe de piper, turnati circa 200 ml de apa.

Le acoperiti si le introduceti in cuptorul incins, la 190 de grade C, pentru 45 de minute.

Dupa acest timp le descoperiti, le incercati daca sunt patrunse.

Daca sunt patrunse, scoateti folia, setati functia grill si le mai lasati cam 15 minute pana se rumenesc.

Daca nu aveti aceasta functie, le lasati descoperite pana prind o crusta rumena.

Cand sunt gata, le scoateti din cuptor.

Le serviti cu o salata, cartofi, orez sau un piure de cartofi cremos, cum am pregatit eu, cu unt si parmezan.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Coaste de porc la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pastrama de porc la cuptor