Coconut Pear Cupcakes

de Poliana in Prajituri, 10 Oct 2012 | 1352 vizualizari

 

Recunosc ca nu prea fac deserturi cu pere, desi ca fructe imi plac fff mult. Pentru mine situatia este in felul urmator, cu cat imi place mai mult un fruct, cu atat mai putin il folosesc in deserturi, si asta pentru ca imi place sa-l consum in starea lui naturala, sa ma bucur din plin de el, fara nicio modificare sau combinatie etc. Binenteles orice regula are si o exceptie, si anume capsunele, care le consum cu placere oricum ;)
Reteta asta s-a nascut din dorinta de a face ceva cu pere, pentru ca am vazut ca duc lipsa, daaa...exact asa! Si din dorinta de a experimenta ceva nou, ca doar de asta m-am apucat de bucatarit si bloggerit :P

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente cupcakes - 9 bucati (atatea au iesit) :P
  • 50 gr unt
  • 2 oua mari
  • 80 gr zahar
  • 160 ml iaurt gras
  • 100 gr faina
  • 100 gr nuca de cocos
  • 1/2 lingurita esenta de rom
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 praf de copt
  • 100 gr pere
  • Decor
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 1 lingurita zahar vanilat
  • felii de pere
Portii: 9
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coconut Pear Cupcakes:

Untul moale se mixeaza cu zaharul pana devine ca o crema, apoi se adauga ouale pe rand mixand bine dupa fiecare. Separat amestecam faina cu nuca de cocos, sarea si praful de copt ajutandu-ne de un tel. Perele le spalam bine si le taiem cubulete, fara sa le curatam de coaja.

In compozitia de oua si unt adaugam amestecul de 'prafuri' si iaurtul, alternativ, si mixam bine dupa fiecare adaugare ca sa nu ramana cocoloase. La sfarsit punem si esenta de rom.

Cuptorul il incalzim la 190 de grade, nici mai mult nici mai putin. Pregatim tava pentru cupcakes cu hartiute speciale de copt. Punem compozitia in forme, apoi infingem bucatile de pere atat cat sa fie acoperite de aluat.

Dam la cuptor pentru 18-20 de minute, timp suficient pt a fi bine coapte. Le scoatem pe un gratar si le lasam la racit.

Pentru decor mixam bine frisca rece timp de un minut, adaugam zaharul vanilat si continuam mixarea pana capata consistenta dorita. Atentie, sa nu mixati prea mult pentru ca exista riscul sa se taie frisca, si asta clar nu va doriti.

Cand sunt reci, decoram fiecare cupcake cu frisca si cate un mot de para in varf :P Au fost tare delcioase si delicate, perele fac casa buna cu nuca de cocos si esenta de rom. Am pastrat cateva si pentru voi.

Enjoy!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Coconut Pear Cupcakes 181576
retete culinare - Coconut Pear Cupcakes 181577
retete culinare - Coconut Pear Cupcakes 181578
retete culinare - Coconut Pear Cupcakes 181579

COMENTARII (41)

diaconta 1

28.10.2012, 20:51

Miha,nu cred ca-i putina daca a pus si 100 gr nuca de cocos.Probabil sunt asa mai "spongioase"...parerea mea

Poliana 1

29.10.2012, 13:16

Miha, asa cum zice Dia...numai 100 am pus ca a fost si nuca de cocos acolo, dar vezi tu...daca ti se pare ca mai trebuie faina, mai pune. La mine nu a fost cazul Sper ca am raspuns la timp, vad ca m-a ajutat si Dia putin

gaby_gabytza 1

20.11.2012, 14:00

fain

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21