Cocos in sos de rosii si ciuperci

de goldielocks in Pui, 2 Feb 2011 | 2404 vizualizari

 

Ei bine astazi va prezint un sos delicios.M-am indragostit pe deplin de gustul lui acrisor in combinatie cu rosiile dulci si aromate si ciupercile carnoase.L-am alaturat unui cocos de curte bine fiert si apoi rumenit in putin ulei,dar savoarea acestui sos il face perfect compatibil cu o carne mai grasa,de exemplu cea de porc sau oaie.

 

INGREDIENTE

  • pulpele,aripile si pieptul unui cocos(poate fi si gaina :)) )[sau 600 gr de carne(porc,oaie,etc)]
  • 1 lamaie nu prea mare,poate chiar o lamaie si jumatate(depinde de gust)
  • 400 gr rosii taiate in bulion
  • 350 gr ciuperci(proaspete sau din conserva)
  • sare,piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cocos in sos de rosii si ciuperci:

Daca ai gaina de casa,te rog fierbe-o bine,apoi presara pestea ea putina sare si piper.Daca folosesti altceva,portioneaza carnea si asezoneaz-o dupa preferinte.Prajeste carnea in putin ulei pana se rumeneste.Stoarce lamaia,toarna sucul peste pui si mai adauga apa cat sa acopere carnea.Se lasa la fiert 3 min si se adauga rosiile din conserva,se mai fierbe inca 3 min.Se adauga la sos ciupercile sotate.Sareaza sosul si stinge focul.Serveste totul garnisit cu patrunjel proaspat sau magiran,alaturi de un piure delicios.

 

RETETA IN IMAGINI

Cocos in sos de rosii si ciuperci-0
Cocos in sos de rosii si ciuperci-1
Cocos in sos de rosii si ciuperci-2
Cocos in sos de rosii si ciuperci-3
Cocos in sos de rosii si ciuperci-4

COMENTARII (19)

Bucataras

Bucataras 1

02.02.2011, 23:59

Bun venit

goldielocks

goldielocks 1

03.02.2011, 09:49

Imi pare rau ca am postat atat de greu,dar promit ca daca tot am pornit in aceasta lume fantastica,o sa perseverez si promit sa va incant papilele gustative(cel putin atat cat pot)

kamy

kamy 1

04.02.2011, 14:24

papa bun bine ai venit

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!